„InVoluntar în războiul altora” prezintă experiența autorului în războiul din Bosnia. Toată nebunia iugoslavă, căci nu pot să numesc altfel acel război, a început în 1991 la finele lui martie. Câteva luni mai târziu, în iunie, am fost la câțiva pași de a pătrunde pe teritoriul Iugoslaviei. Spre norocul meu, nu am reușit. Totuși acel eveniment mi-a transmis peste ani o emoție specială când am citit, acum, această carte. E adevărat că nu știi niciodată cum vei reacționa într-o situație extremă pînă nu ajungi acolo, dar eram doar un puști de 16 ani care nu apucase să facă nici măcar PTAP-ul (Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei) înainte de revoluție. Sunt convins că dacă ajungeam într-o situație similară cu a lui Costi, acum eram oale și ulcele pe undeva prin Croația.

„InVoluntar în războiul altora” de Costi Boșneag
„InVoluntar în războiul altora” de Costi Boșneag

InVoluntar în războiul altora

Împins de dorința de a pleca la muncă în Italia a luat-o pe drumul cel mai scurt, adică prin fosta Iugoslavie. Spre ghinionul său a fost oprit de un filtru al  VRS, rămânând fără ghid. Evenimentele ce au urmat l-au făcut să se implice în luptele din acea zonă. Mi-a plăcut foarte mult cum a descris tot ce a trăit acolo, de la locuri la personaje. Cartea se citește pe nerăsuflate. Trebuie să recunosc că, deși am citit destule cărți despre războaie, e prima carte care o citesc în legătură cu războiul iugoslav.

Goodreads și alte mărunțișuri

Apărută inițial sub egida editurii Tracus Arte, exemplarele mai noi sunt tipărite de autor în regie proprie din cauza veșnicelor probleme cu editurile care nu plătesc. Așa că dacă vreți să cumpărați cartea trebui să luați legătura cu Costi Boșneag.

Așa cum am spus mai sus, mi-a plăcut foarte mult cartea și evaluarea de pe Goodreads este de 5 stele.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar