Am luat cartea Mihaelei chiar de la lansarea ce a avut loc în librăria Humanitas Lipscani. Când am ajuns acasă, mi-am propus să o răsfoiesc și n-am putut s-o mai las din mână. M-a (sur)prins. Am citit pe nerăsuflate jumătate de carte. Dacă nu trebuia să merg la serviciu a doua zi aș fi stat să o termin.
Deși este o carte de povestiri, acestea se leagă atât de bine încât capitolele au cursivitatea unui roman. Finalul insinuant al fiecărui capitol lasă frâu liber imaginației cititorului.

Pe cine iubești mai mult?
Pe cine iubești mai mult?

Pe cine iubești mai mult?

O întrebare pe care orice copil a auzit-o cel puțin o dată: „Pe cine iubești mai mult?”. Asta este o întrebare la care un copil, crescut cu dragoste de către ambii părinți, nu poate răspunde. Și nici această carte nu încearcă să ofere un răspuns universal valabil. Există însă și cazuri în care situația familială oferă un răspuns fără echivoc. Din păcate.
Deși este o carte care se cere consumată dintr-o dată, nu e ușor de citit. Te vei regăsi în unele situații din copilăria anilor ’80 ori adolescența anilor ’90 sau vei recunoaște personaje. Gândul îți va zbura la acele vremuri din trecutul tău și vei citi cu noduri, cu rememorat și oftat. E greu de citit pentru că este un „montagnes russes” emoțional în care râzi și plângi și din care, cobori cu lacrimi în ochi.

Goodreads și alte mărunțișuri

Puteți urmări înregistrarea integrală de la lansarea cărții în următorul material video:

Așa cum probabil bănuiți deja i-am acordat cinci stele pe platforma Goodreads.

Apărută la Editura Nemira, colecția N’autor, cartea este disponibilă în librăriile online: Librăriile Humanitas, Libris, Cărturești și altele.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar