Excursia la Nisipurile de Aur a venit ca urmare a faptului că atunci când am plecat la Istanbul am luat o vinietă bulgărească valabilă o lună. Așa că după ce ne-am revenit după escapada turcească am început să căutăm ceva pentru Bulgaristan. Am găsit o ofertă foarte atractivă la Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club – All inclusive.

Nisipurile de Aur, pământ românesc

Contrar așteptărilor, Waze a ales să mă scoată din țară pe la Giurgiu, în loc de Vama Veche. De acolo am traversat jumătate de Bulgarie până la intersecția cu autostrada lor spre mare. Am mers pe A2 până la Varna și de acolo a mai fost puțin până la destinație. Ajunși la Golden Sands nu mică ne-a fost mirarea când am constatat că majoritatea mașinilor din parcările hotelurilor din zonă aveau numere de România.

Am uitat să precizez că am plecat din București în jurul prânzului, așa că am ajuns la hotel după ora 18. La aceea oră toate piscinele și toboganele cu apă erau închise. Cât ne-am instalat în cameră s-a făcut ora mesei. Am mâncat și am ieșit puțin să ne plimbăm.

Aquapark

E mult spus parc acvatic. Sunt doar 3 tobogane și o piscină mică la capătul lor. Poziționarea e destul de nefericită deoarece piscina este la umbră aproape toată ziua ceea ce face ca apa să fie rece. Asta la hotelul „Deluxe”, de patru stele. Dar de la această piscină poți coborî pe scări, prin curte la un alt hotel din același grup, doar că e de 3 stele. Aici, piscina este mai mare și beneficiază de încălzire solară pe tot parcursul zilei, iar toboganele sunt mai înalte. Partea interesantă era că aveam acces la gustări si băuturi în baza brățării, la fel ca la hotelul de sus. Doar la mesele principale trebuia să mergem la hotelul nostru.

Capul Kaliakra

Dimineața ne-am mai bălăcit nițel și după ce am mâncat de prânz am plecat spre casă. Pe drum ne-am oprit să vizităm capul Kaliakra. Un loc frumos, destul de bine conservat și cu niște peisaje superbe. Merită văzut, dacă ai drum pe acolo.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar