Datorită colegului Radu-Tudor Tiron, căruia îi mulţumesc şi pe acestă cale, am avut ocazia, în acest an, să citesc revista Arhiva Genealogică, toate numerele apărute între 1994 şi 2000. Având în vedere că fiecare număr are în jur de 300-400 de pagini e destul de greu să te gândești că ai în mână un exemplar de revistă și nu o carte.

Arhiva genealogică – o colecție de articole

Majoritatea articolelor publicate în această revistă sunt noi, fiind de fapt prezentări susținute în cadrul ședințelor și congreselor organizate de Institutul Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta”. În afară de acestea, mai sunt materiale publicate în perioada interbelică, unele chiar în primele numere ale aceleiași reviste, dar și studii realizate în perioada comunistă și care nu au apucat să vadă până acum lumina tiparului.

Goodreads și alte mărunțișuri

Ca în orice revistă unele articole îți plac mai mult, altele mai puțin, iar câteva deloc. Depinde de subiect, dar mai ales de stilul autorului. E destul de dificil să compui un text tehnic destul de lung în așa fel încât să nu devină plictisitor pentru cineva care e doar curios de subiect. Cred însă că oricine este interesat de trecutul poporului nostru trebuie să încerce să citească aceste 12 numere de revistă apărute teoretic în perioada 1994-2000. Am spus teoretic pentru că în realitate au apărut mai târziu decât anul trecut pe fiecare număr din cauza diverselor probleme. Din păcate, revista nu mai apare de mulți ani. Puteți încerca să contactați Institutul mai sus menționat pentru a vedea dacă nu mai au din întâmplare unele exemplare. Altfel nu vă rămâne decât să vă încercați norocul la anticariate sau pe OLX, Okazii etc.

În marea lor majoritate mi-au plăcut articolele citite, dar au fost și excepții. Aceste excepții m-au făcut să acord doar patru stele pe Goodreads.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar