Imediat după Paște am mers să vedem cetatea medievală de la Sighișoara. Am plecat cu mașina de la Urziceni și drumul a fost lipsit de peripeții!

Hilton Double Tree Sighișoara

Ne-am cazat la Hotel Hilton Double Tree, hotel aflat la poalele dealului pe care se află cetatea. Am apreciat la acest hotel că este foarte aproape de Cetate. Geamurile camerei au dat spre Turnul cu Ceas și Primărie. Are parcare subterană și un personal foarte amabil.

Nu mi-au plăcut unele detalii care se pot trece cu vederea la un hotel de 2-3 stele, dar nu la unul de talia Hilton: oglinda mică pe o parte era curată şi plină de praf pe cealaltă, para de la duş curgea pe la mâner, marginile colacului de WC arătau de parcă cineva a încercat să le raşcheteze, halatele de baie erau doar două într-o cameră cu trei persoane și erau atât de mici (intrate la apă) încât mânecile ajungeau aproape de cot.

Dacă sunteți interesat de micul dejun, vă recomand să îl rezervați în același timp cu camera, pe booking.com, deoarece dacă îl comandați separat la restaurantul hotelului ieșiți mai scump.

Orașul Medieval Sighișoara

În prima seară ne-am plimbat puțin pe străzi și apoi pentru că începea să plouă ne-am relaxat în piscina hotelului.

Sighișoara - Turnul cu ceas
Sighișoara – Turnul cu ceas

A doua zi a fost mult mai încărcată. După micul dejun, am urcat iar treptele cetății și primul obiectiv a fost Turnul cu ceas. Am avut noroc și nu a trebuit să stăm la coadă. Prețul biletelor era de 16 lei pentru adulți, 4 lei pentru elevi și gratuit pentru persoanele cu dizabilități. Pentru că am pomenit de persoanele cu dizabilități trebuie să menționez că turnul nu este accesibil celor cu handicap locomotor.

Ne-am continuat apoi periplul pe străduțele orașului, am urcat pe Scara acoperită spre Liceul Teoretic Joseph Haltrich și Biserica din Deal (Sf. Nicolae). Ascensiunea pe Scara școlarilor mi-a adus aminte de pozele părinților din voaiajul de nuntă între care era o poză cu mama chiar la intrarea pe aceste scări.

De la biserică am pornit într-un tur al turnurilor breslelor începând cu Turnul Frânghierilor, aflat chiar acolo. Am revenit în centrul cetății, de unde am luat un tuk-tuk, adică trenulețul turistic care ne-a scos puțin și prin orașul nou. Seara am revenit la piscina hotelului pentru binemeritată relaxare.

Sighișoara
Sighișoara la ceas de seară

Din păcate a doua zi de dimineață ploua așa că nu am putut să mai facem o ultimă plimbare înainte de plecare. Ploaia ne-a însoțit până la intrarea pe Valea Prahovei, așa că singura oprire în drumul spre București a fost la cimitirul din Breaza de Jos, la mormântul tatălui și al bunicii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar