Cu puțin timp înainte de finalul anului școlar puștiul a plecat la mare cu colegii și prietenii. Destinația aleasă de ei a fost Eforie Sud, dar cu transportul trebuia să se descurce fiecare. Noi urma să îl ducem până acolo și să îl recuperăm duminică. Ca să nu pierdem o grămadă de timp pe drumuri, ne-am căutat și noi cazare. Însă tineretul s-a răzgândit și a decis să se bucure de plăcerea unei călătorii în grup cu trenul.

Golden Rose

Dar căutările noastre pentru un loc de cazare au rămas salvate, iar cheful de mare venise și el. Așa că am ales hotelul Golden Rose din Mamaia și sâmbătă dimineața am purces la drum. Mă rog, e mai degrabă Constanța decât Mamaia, dar nu contează, (Jean boxează).
Era să fac și „pana prostului” pe A4 deoarece acolo nu existau stații de combustibil, dar am ajuns cu bine până la prima benzinărie din Constanța și de acolo la hotel. Deoarece camera noastră nu era gata am lăsat bagajele în mașină și am plecat să vedem marea. Înainte să intrăm la hotel ne-am dus să mâncăm o Ciorbik foarte bună.

Mamaia 2022
Mamaia 2022

Camera a fost mare și curată. Geamurile dădeau spre strada principală, iar vis-a-vis se vedea parcul Tăbăcăriei. După ce ne-am odihnit puțin, am ieșit în oraș.

Mamaia și Constanța

Ne-am plimbat ca doi porumbei pe faleza din Mamaia până am ajuns la Cazino. De acolo am luat telegondola (25 lei/persoană, se poate plăti cu cardul) și ne-am întors. Pentru a doua zi aveam planuri să mergem la Aqua Magic, dar am văzut de la înălțime că era închis.

Era încă prea devreme pentru a ne întoarce în cameră. Am ocolit parcul Tăbăcăriei, am trecut prin fața hotelului și ne-am dus la City Park Mall. Am mâncat și am ieșit iar să ne plimbăm, de data aceasta pe malul lacului. După ce am admirat apusul și am trecut și pe la frumoasa biserică din lemn închinată Sf. Mina ne-am întors la cazare.

Biserica Sf. Mina
Biserica Sf. Mina

A doua zi de dimineață ne-am dus la plajă unde am rămas până la ora prânzului. Am eliberat camera și înainte de plecarea spre casă am mai mâncat o Ciorbik.

Ne-a plăcut hotelul unde am stat și unde am reveni oricând cu plăcere. Ne-a plăcut ce am văzut în Constanța și Mamaia. Pe scurt, ne-a plăcut enorm această escapadă în doi.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar