Pe final de vacanţă şcolară am vrut să ne mai plimbăm puţin în familie. Speriaţi de aglomeraţia de pe litoral am căutat cu Booking o alternativă în apropiere. Aşa am dat de hotelul Mondial, de 4 (patru) stele din comuna Baia, judeţul Tulcea.

Camerele mari şi personalul foarte, foarte amabil sunt cam singurele plusuri ale hotelului. De fapt, hotel e mult spus; e mai degrabă o pensiune sau un motel.

Ajunşi acolo am avut parte de prima surpriză neplăcută. Locaţia este undeva în afara comunei, lângă un siloz, iar cei 350 m distanţa pană în centru arată de fapt cât de mică e localitatea. Al doilea aspect neplăcut a fost piscina. Lăsând la o parte că probabil era locul de scăldat al întregii comunităţi, era murdară. Luni după amiază, când am ajuns, m-am încumetat să fac o baie. Mirosea a apă stătută, aşa cum mirosea în copilărie butoiul în care bunica strângea apă de ploaie, iar la 1,10m nu îmi vedeam picioarele.

Loviturile decisive au fost date de mâncare. Se pare că în acea bucătărie există un singur fel de brânză pentru mămăliguţă, pizza sau paste carbonara: urdă sărată de oaie. Dacă altă dată mă plângeam că nu găsesc tochitură fără bulion, iată că am găsit: tochitură dobrogeană cu ketchup. Am pomenit de pastele carbonara! De ce să te complici cu bacon când poţi pune şuncă presată sau alt mezel? Parmezan? Ăla e pentru fraieri” Urda e-n tot şi-n toate! Încă am dubii dacă erau făcute cu smântână sau cu lapte.

Hotel Mondial - tochitură dobrogeană cu mămăligă şi brânză şi ou
Hotel Mondial – tochitură dobrogeană cu mămăligă şi brânză şi ou

Seara am plecat la Babadag. Găsisem pe net că există două monumente istorice în localitate: Geamia „Gazi Ali Pașa” şi mormântul lui Koyun Baba. Locul de cult era închis la ora 18 şi ceva, iar mormântul aflat undeva pe un deal, nu l-am dibuit. Tot pe net găsisem două ore de închidere pentru cetatea Enisala: 18 şi 20. Pentru că mai erau doar 10 km până acolo am zis să facem o încercare. La intrare scria aşa:

CEtatea Enisal

Cert este că la ora 7 şi un sfert noi am putut să cumpărăm bilete (10 lei / adult) şi să intrăm. Am prins chiar şi un apus superb care a salvat plimbarea la Baia.

Apus de soare la Cetatea Enisala

Deşi aveam rezevare pentru patru nopţi, a doua zi am predat camera şi am plecat la hotel Q din Neptun. Dar asta e altă poveste.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar