Sfidarea - Jocurile FoameiSfidarea este cel de-al doilea volum al trilogiei Jocurile Foamei. După ce au câştigat a 74-a ediţie a Jocurilor, Peeta şi Katniss rămân la dispoziţia Capitoliului pentru a participa la Turneul Învingătorilor. În acest turneu ei sunt plimbaţi prin toate districtele pentru a fi prezentaţi publicului. Totodată, trebuie să îl convingă pe preşedintele Panemului că povestea lor de dragoste e una reală şi că ameninţarea cu sinuciderea nu a fost o sfidare.

Jubileul Pacificării

Surpriza vine în momentul în care este anunţată cea de-a 75-a ediţie a Jocurilor Foamei: tragerea la sorţi a participanţilor la Jubileul Pacificării se va face dintre învingătorii aflaţi în viaţă din fiecare district.

Haymitch face înţelegeri separate atât cu Katniss cât şi cu Peeta, se antrenează cu toţi trei, dar în arenă ajung tot câştigătorii ediţiei precedente. Fiind o ediţie specială, organizatorii au încercat să se autodepăşească oferind o multitudine de surprize participanţilor.

Dacă la ediţiile precedente concurenţii făceau cunoştinţă abia în zilele premergătoare intrării în arenă, de data asta unii dintre ei sunt deja bătrâni şi se cunosc de foarte mulţi ani. Asta face şi mai dificile confruntările.

În 2013 şi acest volum a beneficiat de ecranizare sub bagheta regizorului Francis Lawrence. În rolurile principale au evoluat: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson şi Elizabeth Banks.

Goodreads şi alte mărunţişuri

Mi s-a părut mai slăbuţ decât primul volum aşa că i-am acordat doar trei stele.

Apărută la editura Nemira, cartea este disponibilă pe următoarele site-uri: Elefant, eMAG, Libris și Nemira

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Revolta de Suzanne Collins [mini recenzie] - Lutyk.ro · 14 septembrie 2021 la 7:04 AM

[…] finalul volumului precedent, câţiva participanţi la Jubileul Pacificării evadează cu ajutorul Districtului 13 şi a […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar