Revolta  - Jocurile FoameiRevolta este al treilea şi ultimul volum al seriei Jocurile Foamei.

La finalul volumului precedent, câţiva participanţi la Jubileul Pacificării evadează cu ajutorul Districtului 13 şi a câtorva rebeli. Printre cei eliberaţi se află şi Katniss. Din păcate, Peeta nu a putut fi salvat şi a căzut în mâinile Capitoliului.

Revolta Gaiţei Zeflemitoare

Chiar dacă vede că districtul ei natal, Districtul 12, a fost ras de pe faţa pământului , Katnis este convinsă cu greu să intre în rolul Gaiţei Zeflemitoare. Pune chiar şi anumite condiţii pentru a se implica şi a continua să fie simbolul revoluţiei care ameninţă Capitoliul.

Chiar dacă acceptă şi participă chiar şi la luptele din districtele rămase fidele centrului, mai are totuşi anumite îndoieli în privinţa intenţiilor preşedintei Districtului 13, Coin.

Ultima bătălie se dă în Capitoliu, unde capcanele apărării sunt proiectate de organizatorii Jocurilor. Asta creează iluzia că participă la o nouă ediţie a întrecerii şi că au intrat din nou în arenă. Principala diferenţă este că de această dată premiul este viaţa preşedintelui Panemului.

Oare revoluţia va reuşi? Va putea Katniss să îl omoare pe Snow? Va supravieţui Gaiţa Zeflemitoare? Cu cine rămâne la final: cu Gale sau cu Peeta?

Tot Francis Lawrence regizează şi ecranizarea acestui volum, iar în rolurile principale sunt Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth şi Donald Sutherland. Toate filmele sunt disponibile pe Netflix.

Goodreads şi alte mărunţişuri

Volumul Revolta rămâne la nivelul celui de-al doilea volum din seria Jocurile Foamei şi primeşte la rândul lui trei stele.

Cartea apărută la editura Nemira este disponibilă pe următoarele site-uri: Cărturești, Elefant, eMAG și, evident site-ul editurii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar