În zgomotul burseiAvând în vedere că sunt unul dintre cei care investesc la bursă, nu puteam să nu fiu atras de cartea „În zgomotul bursei” scrisă de

Cartea prezintă istoria principalelor burse ale lumii. De asemenea ne sunt descrise câteva bătălii dintre marii finanţişti ce au avut loc în ringul bursier. La final autorii au introdus şi o scurtă prezentare a bursei de dinaintea celui de-al doilea război mondial.

Fiind apărută înainte de revoluţie, mai exact în 1982, nu puteau lipsi din paginile acestei cărţi unele atacuri mai mult sau mai puţin voalate la adresa capitalismului. Totuşi, nu are cuvântări ale tovarăşului de tristă amintire, aşa cum am văzut într-un manual de filosofie din acea perioadă.

Lucrarea celor trei autori este uşor de citit, fiind lipsită de termenii tehnici specifici economiei. Pentru cei pasionaţi de economie în general, dar în special de bursă este o lectură interesantă.

Goodreads şi alte mărunţişuri

Aşa cum am spus mai sus, este o lectură instructivă, dar are limitele ei date de epoca în care a fost scrisă. În consecinţă am acordat patru stele acestui volum.

Cartea este scrisă în urmă cu 40 de ani şi nu ştiu să existe o reeditare. În aceste condiţii ea mai poate fi găsită doar la anticariat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar