Într-un grup de pe Facebook am fost întrebat dacă vreau să fac schimb de cărți: cartea mea contra „Viaţa mea, ca o poveste” de Victoria Iuga. Am fost de acord și așa am ajuns în posesia acestei cărți.

Viaţa mea, ca o poveste = o autobiografie

Cu mici modificări pe ici, pe colo, prin punctele esențiale cartea ar putea reprezenta biografia a mii sau chiar zeci de mii de familii care au plecat de jos și au luptat pentru a scăpa de sărăcie, a celor care în perioada comunistă au renunțat la viața de la țară și au populat marile orașe.

librex.ro

În mod paradoxal, acum trendul este exact invers: lumea începe să fugă de poluarea și aglomerația din zonele urbane și se refugiază la sate. Ce e ciudat, este că oamenii nu se întorc neapărat în localitățile de unde au plecat înaintașii lor și unde e posibil să mai aibă rude ci caută terenuri de cumpărat prin alte colțuri ale țării.

Dar „să revenim la oile noastre”. Deși, în final, povestitoarea îi mulțumește Victoriei Iuga pentru răbdarea de o asculta, senzația a fost că cele două împreună cu Tura, personajul principal al cărții sunt una și aceeași persoană.

Goodreads și alte mărunțișuri

„Viaţa mea, ca o poveste” este interesantă, dar nu atât de captivantă încât să merite mai mult de trei stele (din cinci) și alea acordate cu indulgență.

Cartea este publicată în regie proprie sau în regim selfpublishing cum se spune în romgleza folosită în zilele noastre. Acest amănunt face ca ea să nu fie disponibilă în librării sau pe site-urile de specialitate. Cei care doresc această carte trebuie să ia legătura cu autoarea pe Facebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

elefant.ro
Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar