Prima oară am mâncat piperchi la Urziceni, la socrii. Doar că ei, nefiind macedoni, îi spun simplu: „mâncare macedonească”. Reţeta era foarte simplă: coceau ardeii (graşi sau capia) şi alături în ceaun scădeau roşiile curăţate de coajă. Când ardeii erau gata, îi curăţau şi îi puneau întregi (ca pentru salata de ardei copţi) peste roşii. Mai lăsau la fiert până scădeau bine roşiile şi la final adăugau brânză rasă. Asta era tot.
Recent am aflat că această mâncare se numeşte de fapt piperchi târgăsiti şi reţeta e un pic diferită.
Ingrediente: ardei graşi, capia sau chiar gogoşari după cum zice Răzvan Exarhu mai jos, roşii, telemea şi ouă.
Mod de preparare: Ardeii se curăţă de sâmburi, se rup în bucăţi şi se prăjesc. Dacă informaţiile mele sunt corecte, piperchi chiar asta înseamnă: ardei prăjiţi. În paralel, roşiile se curăţă de coajă, se toacă şi se pun la scăzut în ceaun cu focul la minim. După ce au început să fierbă adăugaţi ardeii şi lăsaţi totul la fiert până scad roşiile. Când e aproape gata se adaugă ouăle (e foarte bună şi fără ele) şi brânza rasă. Se mai lasă până se leagă ouăle şi se topeşte brânza.
Se poate servi caldă sau rece, după gust. Mie îmi place în ambele variante, dar parcă e mai bună a doua zi, rece.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!
0 comentarii