Jocurile foamei - Suzanne CollinsAcțiunea cărții „Jocurile foamei” de Suzanne Collins are loc într-o lume post apocaliptică pe continentul nord-american sau ce a mai rămas din el.

Jocurile foamei – pedeapsă pentru revoltă

Noul stat, Panem, dezvoltat pe rămășițele Statelor Unite ale Americii, era format din Capitoliu plus alte 13 districte. A avut loc o revoltă împotriva Capitoliului și acesta a distrus complet districtul 13. În plus celelalte douăsprezece districte rămase au fost obligate ca în fiecare an să trimită doi adolescenți, o fată și un băiat, cu vârste între 12 și 18 ani pentru a participa la o luptă pe viață și pe moarte.

Dacă pentru unele districte este o onoare să-și trimită odraslele în arenă și le pregătesc special pentru asta, pentru altele este un moment trist deoarece copiii de acolo nu au ținut în viața lor o armă în mână. Chiar dacă șansele sunt inegale, lupta celor 24 de gladiatori juvenili angrenați în „Jocurile foamei” este principala atracție a oamenilor din Capitoliu.

În acest an, în districtul 12, Katniss se oferă voluntară pentru a-și salva sora. Ea fusese extrasă la tragerea la sorți prin care se desemnau concurenții. Alături de tânăra braconieră va merge la luptă și Peeta, fiul unui brutar. Ei vor fi ajutați de Haymitch, un fost câștigător al Jocurilor.

bestseller.ro

Această carte a beneficiat de o ecranizare în anul 2012 sub bagheta regizorului Gary Ross. În rolurile principale au evoluat Jennifer Lawrence, Stanley Tucci, Wes Bentley, Josh Hutcherson și Liam Hemsworth.

Goodreads și alte mărunțișuri

Mi-au plăcut atât cartea cât și filmul așa încât am acordat patru stele pe Goodreads.

Apărută în urmă cu opt ani (2013) la editura Nemira este disponibilă pentru doritori pe următoarele site-uri: bookzone.ro, carturesti.ro, elefant.ro, emag.ro și libris.ro.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar