Încă de când ne-am întors din turul României 2019, Edi ne-a bătut la cap că vrea să mai mergem încă o dată la Motel Bucium, de lângă Iaşi. Rămăsese impresionat de centrul spa dotat cu piscină cu apă sărată, duşuri tropicale, cameră cu gheaţă, saune etc. Scăpați de stresul Evaluării Naționale și pentru că a intrat la liceul dorit (Jean Monnet) i-am oferit o plimbare la Bucium legată cu o excursie în deltă.
„Drumul e lung şi tare aş vrea” …
Am plecat marți (27 iulie) dimineață la ora 7 și după un drum fără probleme ghidat de Waze am ajuns la motelul din comuna Păun în jurul prânzului.
După masa de prânz și siesta de rigoare am atacat piscina. Teoretic accesul în centrul Spa se plătește: 25 lei/persoană pentru cei cazați acolo și 50 lei pentru cei din exterior. Însă acest centru este la subsol și dacă te duci direct din cameră ai șanse mari să nu știe nimeni că ești acolo.
Am stat la bălăceală până în jurul orelor 20. Am mers apoi la masa de seară. Aici am avut parte de un moment neplăcut. La mai bine de o oră după ce comandasem încă nu venise mâncarea. Când am întrebat un chelner ce se întâmplă ni s-a spus că i s-a făcut rău bucătăresei și s-a mirat că nu am fost anunțați. Dacă nu eram cazați acolo am fi plecat probabil la alt restaurant.
Palatul Culturii din Iași – un muzeu în sine
Dimineața zilei de miercuri am rezervat-o unei vizite la Palatul Culturii. Aici funcționează patru muzee: Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei. Se pot cumpăra bilete separate pentru oricare dintre ele sau un bilet combinat care le include pe toate patru în valoare de 40 lei de persoană. În afară de asta se poate vizita și turnul ceasului în tururi ghidate la care locurile sunt limitate. Când am ajuns noi nu mai erau bilete decât pentru ora 15. Era prea târziu pentru noi așa că am lăsat acest tur pentru altă dată. Totodată trebuie menționat că palatul în sine este o operă de artă și merită văzut. Păcat că nu se poate vizita decât o mică parte din el.
La fel ca oricare dintre noi, știu că regiunile istorice ale României au o istorie bogată, iar Moldova nu face excepție. Așa că atunci când mă gândesc la un muzeu de istorie a Moldovei îmi imaginez un edificiu impunător cu multe camere. În schimb în fosta capitală a Moldovei am avut parte de doar câteva camere în care cele mai impresionante exponate au fost zidurile vechii cetăți expuse prin podeaua de sticlă. Nici celelalte muzee nu au excelat în exponate sau aranjamente, totuși, fără să fiu un fan al etnografiei acest muzeu mi s-a părut cel mai frumos.
După amiaza am revenit la piscină, iar a doua zi de dimineață am plecat din Iași spre Tulcea. Pentru a evita o postare lungă cât o zi de post, voi povesti cu altă ocazie plimbarea din deltă.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!
0 comentarii