Călătorind prin istorie, alături de strămoşi de Andrei PopescuCartea “Călătorind prin istorie, alături de strămoşi” de Andrei Popescu seamănă destul de mult cu “În căutarea familiei pierdute“: cercetări genealogice, poveşti de viaţă ale unor oameni simpli şi modul cum au scăpat de sărăcie. În plus cartea conţine şi mini monografii ale localităţilor de unde provin strămoşii lui Andrei Popescu.

Din modul cum a prezentat viaţa oamenilor în epocă, dar şi din bibliografie se vede pregătirea de istoric a autorului. Mi-am notat unele surse istorice în ideea de a le adapta şi a le folosi în cercetările mele. Totuşi, chiar dacă voi reuşi să ajung la Arhivele Naţionale din Ploieşti va fi foarte greu să înţeleg documentele mai vechi deoarece nu ştiu alfabetul chirilic.

Revenind la lucrarea “Călătorind prin istorie, alături de strămoşi” de Andrei Popescu veţi descoperi în ea prezentări ale evenimentelor din trecut la care au participat strămoşii autorului, dar şi descrieri ale locurilor de baştină din diferite zone ale ţării: Oltenia, Transilvania, Moldova sau Valahia, inclusiv din Bucureşti.

Goodreads şi alte mărunţişuri

Deşi mi-a plăcut cartea şi merita cinci stele i-am acordat doar patru pe Goodreads. De ce? Pentru că pomeneşte la un moment dat de nişte jurnale/memorii, dar nu le publică.

Cartea este disponibilă doar pe site-ul PrintOneBook.com.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

cartepedia.ro
Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar