Cartea „Călătorind prin istorie, alături de strămoşi” de Andrei Popescu seamănă destul de mult cu „În căutarea familiei pierdute„: cercetări genealogice, poveşti de viaţă ale unor oameni simpli şi modul cum au scăpat de sărăcie. În plus cartea conţine şi mini monografii ale localităţilor de unde provin strămoşii lui Andrei Popescu.
Din modul cum a prezentat viaţa oamenilor în epocă, dar şi din bibliografie se vede pregătirea de istoric a autorului. Mi-am notat unele surse istorice în ideea de a le adapta şi a le folosi în cercetările mele. Totuşi, chiar dacă voi reuşi să ajung la Arhivele Naţionale din Ploieşti va fi foarte greu să înţeleg documentele mai vechi deoarece nu ştiu alfabetul chirilic.
Revenind la lucrarea „Călătorind prin istorie, alături de strămoşi” de Andrei Popescu veţi descoperi în ea prezentări ale evenimentelor din trecut la care au participat strămoşii autorului, dar şi descrieri ale locurilor de baştină din diferite zone ale ţării: Oltenia, Transilvania, Moldova sau Valahia, inclusiv din Bucureşti.
Goodreads şi alte mărunţişuri
Deşi mi-a plăcut cartea şi merita cinci stele i-am acordat doar patru pe Goodreads. De ce? Pentru că pomeneşte la un moment dat de nişte jurnale/memorii, dar nu le publică.
Cartea este disponibilă doar pe site-ul PrintOneBook.com.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

1 comentariu
Breaza de Matei Stăncioiu şi Emanoil Copăcianu [mini recenzie] - Lutyk.ro · 21 septembrie 2021 la 7:35 AM
[…] Marea bucurie a lecturii acestei cărţi a fost dată de menţionarea unui nume satul muntean: Tudor FLUŞTĂIU care înainte de 1800 deţinea o piuă cu o singură roată pe malul Prahovei. Cei care mi-au citit cartea ştiu că unul dintre străbunicii mei se numea Floştoiu. Nefiind un nume foarte uzitat şi asemănarea evidentă dintre cele două mă fac să cred că e vorba de un strămoş. […]