Legiunea blestemaţilor de Sven HasselLegiunea blestemaţilor de Sven Hassel (numele său adevărat este Børge Willy Redsted Pedersen) este un roman pseudo-autobiografic apărut în 1953. Este primul dintr-o serie de 14 romane despre al doilea război mondial scrise de acest autor. Acţiunea cărţii, din punct de vedere cronologic, are loc de-a lungul a câțiva ani, începând cu arestarea eroului principal și trimiterea sa în lagărele de concentrare germane și se încheie când acesta ajunge ofițer și comandant de companie pe frontul rusesc. 

Nu degeaba se spune că istoria e scrisă de învingători. Sunt extrem de puţine cărţi care prezintă al doilea război mondial din punctul de vedere al nemţilor. Sau cel puţin eu nu am întâlnit astfel de cărţi. Voi aţi citit ceva de genul ăsta?

Legiunea blestemaţilor de Sven Hassel – o introducere în atmosfera războiului

Acest prim volum din seria romanelor de război scrise de autorul german nu este spectaculos. Doar Legiunea blestemaţilor de Sven Hassel, fără următoarele cărţi ale seriei, nu se bucura de acest succes la public. Cartea prezintă pe larg traseul batalionului 27 (disciplinar) prin Europa, amintind chiar de o vizită la Bucureşti. Naraţiunea este simplă, cu fraze scurte şi fără înflorituri sau multe detalii. Pare mai degrabă un jurnal completat sporadic.

Dacă informaţiile găsite pe net sunt corecte, următoarele cărţi de război ale lui Sven Hassel completează detaliile omise în această carte.

Goodreads şi alte mărunţişuri

Acestei cărţi i-am acordat doar trei stele pe platforma Goodreads.

Cartea este disponibilă pe următoarele site-uri: Anticariat Unu, Cartepedia, Carturesti, Elefant, eMAG, LibHumanitas, Libris, Nemira.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar