Faraonul de Wilbur SmithDeși în Magul aflăm că faraonul Tamose a murit în urma unei trădări a celui pe care îl credea cel mai bun prieten, în Faraonul de Wilbur Smith constatăm că s-a schimbat modificarea! Cauza morții e o lovitură primită pe câmpul de luptă. Și nu e singura neconcordanță.

Faraonul de Wilbur Smith – cea mai bună carte din serie

Dacă în Magul, Taita îl ajută pe Nefer Seti să urce pe tronul Egiptului reunit, acum apar alți doi fii ai lui Tamose: Utteric Turo și Ramses. Primul se dovedește a fi un tiran nebun care îi condamnă pe toți apropiații tatălui său, inclusiv pe Taita, la moarte.

Fostul sclav reușește să evadeze și se refugiază cu prințul Ramses în Sparta, capitala Lacedemoniei. Aici, fostul căpitan din armata egipteană, Zaras, este acum regele Hurotas din Lacedemonia. Împreună cu acesta pune la cale ocuparea Egiptului pentru eliberarea țării de sub dictatura lui Utteric și urcarea pe tron a lui Ramses I și a reginei Cleopatra.

litera.ro

Goodreads și alte mărunțișuri

Faraonul de Wilbur Smith mi s-a părut cea mai bună carte din seria Egiptul antic. În consecință i-am acordat patru stele pe Goodreads.

Cartea a apărut în 2020 la editura RAO și este de vânzare pe următoarele site-uri:
Carturesti.ro, cel.ro, elefant.ro, emag.ro, librariadelfin.ro și libris.ro.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar