Cum i-am cunoscut de George SimionÎn urmă cu câțiva ani spuneam despre V.C. Tudor că este „brânză bună în burduf de câine”. Adică unele chestii spuse de tribun erau OK, dar îmbrăcate în foarte multe aberații se pierdeau în decor. Aceași impresie mi-a lăsat-o și cartea Cum i-am cunoscut de George Simion.

Este mai degrabă o broșură electorală în care indică tot ce nu merge bine în această țară. Arată cu degetul către aspecte despre care s-a scris mult în ultimii 30 de ani, dar nu vine cu nici o soluție.

Cum i-am cunoscut de George Simion – o pierdere de vreme

Această carte mi-a adus aminte de Lupta mea scrisă de Adolf Hitler, fără însă să se ridice la nivelul acesteia. Nu că Mein kampf ar fi vreo capodoperă.

Cum i-a cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu, sau Ion Iliescu? E mult spus că i-a cunoscut. Pe actualul președinte, deși a încercat, nu a reușit să-l întâlnească; pe Dan Barna l-a întâlnit de două ori pe holurile parlamentului; pe Ion Iliescu l-a cunoscut din spatele cordoanelor de jandarmi, SPP-iști sau paznici. Doar pe Traian Băsescu lasă să se înțeleagă că l-a întâlnit de mai multe ori după ce acesta nu a mai fost președinte.

Apariția numelor acestor lideri politici în titlul și în paginile cărții e mai mult o manevră de marketing. Același rol îl are și alegerea momentului lansării: înaintea alegerilor pentru Președintele României din anul 2019.

În rest este o lamentare privind lipsa de susținere financiară și politică și o prezentare a activității sale civice, în special în zona unirii cu Basarabia, fără a pomenii însă nimic de Bucovina sau de Bugeac.

litera.ro

Goodreads și alte mărunțișuri

Am amintit mai sus de cartea lui Hitler. Acesteia i-am acordat o stea pe Goodreas. Cartea Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu de George Simion este mult mai slabă, dar nu am cum să dau cu minus. Așa că îi acord același minim de o steluță pe Goodreads.

Cartea a apărut în 2019 la editura Letras și este de vânzare pe următoarele site-uri:
Carturesti.rocel.roelefant.roemag.rolibrariadelfin.ro și libris.ro.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar