Zeul deșertului de Wilbur SmithDeși este cel de-al cincilea volum al seriei Egiptul antic, Zeul deșertului de Wilbur Smith ar putea foarte bine să fie al doilea sau al treilea. 

Acțiunea acestui roman se petrece în timpul faraonului Tamose ceea ce îl plasează în timp între primul volum unde la final Tamose se întoarce în Egipt eliberându-l și al treilea unde acelaşi faron moare la începutul cărţii. Așa cum am arătat cu altă ocazie, Ultimul papirus (volumul #2) face notă discordantă în această serie deoarece acțiunea se desfășoară în epoca modernă.

Pentru a contracara puterea crescândă a hicsoşilor, faraonul îl trimite pe Lordul Taita să încheie alianţe cu alte puteri din zona Mării de Mijloc sau a mării Mediterane cum e cunoscută astăzi.

litera.ro

Taita – semi-zeul deşertului

Fostul sclav se îndreaptă spre Creta pentru a-i oferi Supremului Minos pe cele două surori ale faraonului. Acestea urmau să îi devină soţii şi astfel cei doi conducători aveau să se înrudească. Deoarece Egiptul de Sud nu avea ieşire la mare, pentru a ajunge în imperiul dezvoltat de civilizaţia minoică trebuie să ocolească teritoriile ocupate. Astfel este obligat să treacă prin Babilon unde încheie o alianţă cu sumerienii. Aici, Taita are o revelaţie că de fapt el este un semi-zeu.

Într-un final ajunge în imperiul cretan şi încheie alianţa mult dorită, ba chiar are loc şi o bătălie în care reprezentanţii celor două popoare luptă cot la cot împotriva hicsoşilor.

Zeul deșertului de Wilbur Smith

Goodreads și alte mărunțișuri

Cam 80% din roman este ocupat de drumul pe ruta Teba – Babilon – Creta. Dacă pentru primul volum acordam cu indulgență trei stele, pentru Zeul deşertului de Wilbur Smith am oscilat între trei sau patru pentru ca la final să rămân tot la trei stele pe platforma Goodreads.

Cartea este de vânzare la următoarele magazine on-line:
CartepediaCărturești, CLBElefant, eMAG, Librăria Delfin, Libris.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar