Wilbur Smith – Magul

Cartea lui Wilbur Smith – Magul face parte din seria Egiptul antic. Am început să citesc această serie din întâmplare. Căutând cu totul altceva, am descoperit un fişier .PDF care conţinea primele cinci cărți. În mod normal ordinea cărților este Războinicii Nilului (1993), Ultimul papirus (1995), Magul (2001), Cautarea (2007), Zeul deșertului (2014) și Faraonul (2016). Totuși cel care a făcut acest fișier a inversat volumele doi și trei așa că și eu le-am citit tot în această ordine.

Wilbur Smith – Magul, roman de dragoste și ficţiune istorică

Dacă la primul volum m-am plâns că e plictisitor, ei bine, la Magul am constatat că e unul dintre acele romane pe care cu greu le lași din mână.

În rolul principal rămâne Taita, acum eliberat din sclavie și ajuns la vârsta senectuții. După o perioadă petrecută singur în deșert a ajuns, nici mai mult nici mai puțin, cel mai bun mag din lume. Acțiunea acestui volum urmărește ascensiunea la tron a tânărului Nefer Seti, fiului faraonului Mamose. Magul păstrează înclinația lui Wilbur Smith pentru romanele de dragoste și ne înfățișează povestea de amor dintre pretendentul la tronul Egiptului de Sud și prințesa hicsoșă Mintaka Apepi din Egiptul de Nord, poveste condimentată cu magie, furtuni de nisip, război pentru cucerirea Babilonului și mult, foarte mult nisip. Că doar suntem în deșert.

Nu vă spun mai mult căci ar însemna să vă stric plăcerea lecturii.

librex.ro

Goodreads și alte mărunțișuri

Dacă pentru primul volum acordam cu indulgență trei stele, pentru Wilbur Smith – Magul am acordat fără rezerve patru stele pe platforma Goodreads.

Cartea mai este de vânzare doar la următoarele magazine on-line:
Cartepedia, Cărturești, Elefant, eMAG.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

Faraonul de Wilbur Smith [mini recenzie] - Lutyk.ro · 6 iulie 2021 la 7:35 AM

[…] în Magul aflăm că faraonul Tamose a murit în urma unei trădări a celui pe care îl credea cel mai bun […]

Zeul deșertului de Wilbur Smith [mini recenzie] - Lutyk.ro · 29 iunie 2021 la 6:52 AM

[…] în timp între primul volum unde la final Tamose se întoarce în Egipt eliberându-l și al treilea unde acelaşi faron moare la începutul cărţii. Așa cum am arătat cu altă ocazie, Ultimul […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar