Wilbur Smith - Ultimul papirusÎn recenzia făcută pentru primul volum al acestei serii spuneam că la finalul cărţii există o notă a autorului în care spune că s-a inspirat pentru acea poveste din nişte papirusuri egiptene descoperite recent. Citind cartea Ultimul papirus de Wilbur Smith, mi-am dat seama că acea notă nu este altceva decât introducerea pentru acest al doilea volum al seriei.
Acţiunea se petrece aproape de zilele noastre, prin anii ’90, când arheologii Royan şi Duraid Al Simma descoperă mormântul reginei Lostris ce ascundea printre altele și 10 papirusuri scrise de Taita. Unul dintre papirusuri, al şaptelea, oferă indicii care ar putea duce la mormântul faraonului Tamose, îngropat în munţii Etiopiei. După ani de zile de muncă în care au tradus papirusurile și au încercat să dezlege ghicitorile lui Taita sunt atacați și papirusul cel mai important împreună cu toate notițele lor sunt furate.

Ultimul papirus de Wilbur Smith, roman de dragoste și aventuri

Rămasă văduvă, Royan are parte de o poveste de dragoste împreună cu Nicholas Quenton-Harper, un renumit colecţionar de antichităţi din Anglia. Iubirea lor se înfiripă şi creşte de-a lungul aventurilor trăite pentru a descoperi mormântul regal.

Fostul sclav, Taita, cel a toate ştiutor, este în continuare în miezul acţiunii chiar şi după 4000 de ani de la moartea sa. El este cel ce s-a ocupat de înmormântarea faraonului Tamose pe malul Nilului Albastru şi tot el este autorul papirusurilor ce oferă indicii pentru descoperirea mormântului regal.

Nu vă spun mai mult căci ar însemna să vă stric plăcerea lecturii.

Goodreads și alte mărunțișuri

Chiar dacă nu este la fel de captivant ca volumul trei (Magul), totuşi i-am acordat patru stele pe Goodreads.

Cartea mai este de vânzare doar la următoarele magazine on-line:
Anticariat Unu, CartepediaCărturești, ElefanteMAG.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar