David Kimel - Zori încețoșate

Cartea lui David Kimel – Zori încețoșate prezintă memoriile puternice ale autorului din timpul războiului, al comunismului și al lungului drum al emigrării. Ele readuc în prim plan ororile din acele perioade împreună cu capacitatea de adaptare a copiilor la orice condiții.

În memoriile lui, David Kimel își descrie copilăria din București, amintind de zilele pline de groază ale celui de-al doilea război mondial. El aduce instantanee pline de viață din timpurile și locurile la care a fost martor, demonstrând felul în care a fost permanent susținut și orientat de perseverența părinților lui.

Kimel – acum trecut de 80 de ani – povestește despre căsătoria mamei lui, provenită dintr-o familie înstărită din Bulgaria și tatăl său, un evreu din România, cu origini poloneze. Din acest amalgam în care diferite etnii sunt amestecate, autorul îşi amintește cum întreaga familie a depășit greutățile vieții ajutându-se unul pe altul.

Goodreads și alte mărunțișuri

Deși este o autobiografie are cursivitatea și ritmul unui roman de aventuri. Am citit cele 476 de pagini ale cărții mult mai repede decât alte cărți mult mai subțiri. I-am acordat cinci stele pe platforma iubitorilor de carte Goodreads.

Cartea este de vânzare la următoarele magazine on-line: Coresi, Delfin, eMAG, librărie.net, Mihai Eminescu.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar