Mergând la Toulouse am făcut escală la Madrid. Am stat în Fuenlabrada la niște rude. La dus am stat o zi iar la întoarcere două zile. Asa că la dus am vizitat doar Fuenalabrada iar la întoarcere am mers la Toledo și la Madrid. La Madrid am plecat singur deoarece scopul era sa vizitez muzeul Prado, iar la 4 ani băiețelul meu nu ar fi avut răbdare în muzeu.

Așa că m-am urcat în tren, am mers până la Estacion de Atocha din care am ieșit prin strada Paseo Infanta Isabel. Am mers pe Paseo del Prado, pe lângă Grădina Botanică și am ajuns în jurul orei 10 – 10.30 în fața muzeului, unde … mă aștepta o coadă de cel putin 2-3 ore, atât cât mă pricep eu să apreciez cozile după experiențele din România. Și având încă reticiențe în ceea ce privește statul la coadă, am zis că eu nu pierd atâta timp în rând. O să mai ajung altă dată în Madrid, când o să îmi iau bilet de pe net și o să văd atunci vestitul muzeu Prado.

Madrid: coadă la Muzeul Prado
asta e doar jumătate de coadă

La pas prin Madrid

inbagaj.ro/

Așa că am decis că e mult mai plăcută o plimbare per-pedes prin Madrid. Și bazându-mă pe o micuță hartă printată pe o foaie A4 am plecat la plimbare.

Am continuat să merg pe Paseo del Prado până la Plaza de Cibeles. Aici am facut stanga pe langa Banca Spaniei și am mers pe Calle de Alcala până la Puerta del Sol. De aici am făcut slalom pe Calle Preciados și pe Calle Carmen uitându-mă la vitrine până la Callao pe care am mers pana în Plaza Sto. Domingo. Apoi încercând să ajung la palatul Regal, cred că m-am rătăcit nițel căci am ajuns în fața operei. Am reușit totuși să ajung la palat, dar nu am știut că ceea ce vedeam era doar laterala clădirii. Am făcut stânga pe Calle de Bailen și am vizitat Catedral de la Almudena. Cât am vizitat catedrala a tras o ploaie zdravană, iar când am ieșit abia mai picura.

Madrid: El Oso y El Madrono (Puerta del Sol)

Înapoi spre gară

Am continuat pe aceeași stradă dorind să vizitez și Basilica de San Francisco el Grande, dar când am ajuns acolo era închisă (pauza de masa :D). Și a început iar să plouă torențial. Noroc că am găsit adăpost în ușa unei clădiri care cred că era o școală. După ce ploaia a stat am pornit pe Gran Via de San Francisco până la Glorieta Puerta de Toledo și apoi pe Ronda de Toledo până la Glorieta des Embajadores. De aici am mers pe Ronda de Valencia și Ronda de Atocha, am trecut prin fața centrului de artă Reina Sofia. Am mai mers puțin pe Calle Atocha până la un magazin de suveniruri de unde mi-am luat un magnet de frigider și m-am întors în gara Atocha de unde am luat trenul spre Fuenlabrada.

Madrid: gara Atocha

A fost o plimbare foarte plăcută, dar din păcate nu eram pregătit pentru ea. Nu aveam materiale „didactice” ca să știu ce văd și să mă orientez mai bine către ce e de vazut. Dar îmi scot eu pârleala data viitoare. Care preconizez că o să fie anul viitor.

inbagaj.ro/

Articol publicat prima oară pe amfostacolo.ro la data de 23.05.2012


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar