Mesajul inițial cu cărți cadou

Pentru mine această leapșă cu cărți cadou de pe Facebook a început cu următoarea postare dintr-un grup despre cărți:

Caut persoane care iubesc cărțile și ar fi implicate într-un cadou de carte! 📖Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți o carte nouă (doar una) unei persoane necunoscute ale cărei informații de contact le veți primi de la mine. De asemenea, veți primi aproximativ 36 de cărți cadou. 📚Dacă doriți să participați, scrieți-mi un mesaj.

Textul inițial de pe Facebook
Cărți cadou
sursă foro: bookaholic.ro

Mesajul privat

Am scris în comentarii că vreau să particip și am primit în privat următorul mesaj:

Tot ce trebuie să faci este să postezi și tu postarea mea. Nu trebuie să scrii nimic, nu știm de la cine obținem cărțile. Cel/cea căruia îi trimiți este (aici era numele și adresa celui/celei de la care a fost preluată această leapșă de către persoana care îmi trimitea mie). Toate acestea le trimiți într-un mesaj privat către persoanele care au acceptat provocarea, desigur 🙂 doar trebuie să înlocuiești adresa Persoanei X cu a mea (aici era adresa persoanei care îmi trimitea mie leapșa) și a mea cu a ta. Spor!

Mesajul privat cu detalii

Astfel persoana care îmi transmitea mie acest lanț, nu primea cartea direct de la mine ci de la persoana care prelua lanțul de la mine și așa mai departe.

Cum a decurs

Am postat textul inițial în mai multe grupuri de cărți și au fost destul de multe persoane care au zis că vor să participe și toate acestea au primit mesajul de mai sus în privat, evident cu numele și adresele schimbate. La mesajul trimis în privat am adăugat un disclaimer personal: „eu am intrat în acest joc strict din plăcerea de a da cuiva, cadou, o carte, așa că nu mă interesează dacă nu voi primi nicio carte la rândul meu. Nu știu cum a fost calculat acel număr de 36, dar el depinde de câtă lume duce mai departe lanțul.” Am constatat însă că foarte multe dintre persoanele care au spus că vor să participe nici măcar nu au citit mesajul de la mine nici până astăzi. Probabil, pentru că am trimis prea multe, au intrat în Spam-ul de la Messenger.

Însă am închis destul de repede comentariile la acele postări, blocând astfel participarea deoarece au apărut cârcotași care m-au acuzat de țeapă, Caritas etc. Eu am privit acest concurs/leapșă ca pe un Secret … ceva: Santa, Bunny, 8 Martie sau cum vrei să îi spui. Nu am participat pentru acele cărți ci, așa cum am scris în disclaimer, doar pentru plăcerea de a oferi un cadou unei persoane necunoscute.

Eu mi-am făcut datoria și am trimis cartea conform instrucțiunilor primite. În plus am avut bucuria ca zilele trecute să primesc și eu o carte. Voi începe mai jos o listă pe care o voi actualiza periodic cu cărțile primite (dacă vor mai exista altele).

Cărți cadou primite:

  1. Mirela Cocheci – Imn către soare: versuri, Editura ePublishers, 2020;
  2. Thomas Harris – Dragonul Roşu, Editura RAO, 2009.

Dacă cineva vrea să ducă jocul mai departe, să lase un comentariu sau să folosească formularul de contact. În felul acesta voi putea să îi trimit în privat adresele lipsă din textul de mai sus.

libris.ro%20
Facebook Comments
Categorii: Carte

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: