A durat destul de mult până am ajuns în Toulouse, deoarece nu există zbor direct din România. Am luat o cursă EasyJet până la Madrid și de acolo cu aceeași companie până la Toulouse după o escală de 2 nopți. Iar la întoarcere am urmat același traseu. Pentru toate cele 12 bilete (3 persoane * 4 zboruri) am plătit cca. 1600 lei.

Și la Madrid și la Toulouse am stat la rude așa că nu vă pot da informații privind hoteluri sau restaurante. Cu o singură excepție, în Toulouse, când într-o zi am luat masa în oraș, în centrul comercial Balma Gramont la un restaurant chinezesc. Nu îmi aduc aminte acum numele dar cine dorește să meargă acolo trebuie să caute în centrul comercial (în clădirea în care se află și Auchan) magazinul Go Sport, iese din clădire pe lângă el și imediat în stânga e acest restaurant genul All You Can Eat. Adică platești 11€ și mănânci cât vrei. De băut doar apă plată. Băuturile se plătesc separat și am înteles că ar costa un suc mai mult decât mâncarea.

inbagaj.ro/

Ce e de văzut în Toulouse:

Monument aux Combattants de la Haute-Garonne: este arcul de triumf al orașului. Aleea din spatele lui duce la o gradină frumoasă numită Grand Rond și care merită vizitată. Atenție, în Toulouse, dacă bate puțin vântul (sau plouă, sau ninge) toate parcurile și grădinile se închid. Sunt închise și pe timpul nopții.

Toulouse: Monument aux Combattants de la Haute-Garonne

Catedrala St. Etiene: o frumoasă clădire in stil gotic.

Toulouse: Catedrala St. Etiene

Place de la Trinite

Pont Neuf

Couvent des Jacobins

Capitoliul – sunt câteva săli foartre frumoase care se pot vizita. În această clădire funcționează Primăria Toulouse.

African Safari Zoo: O experienta unică, cel putin pentru noi. Vizitarea acestei grădini zoologice începe în mașină. După ce plătești intrarea intri într-o curte cu mașina și mergi încet (maxim 5km/h) pe drumul amenajat. Pe acest drum treci printre păsări emu, antilope și multe alte păsări și animale. După ce treci de această zonă de safari, intri în parcare, lași mașina și urmează vizita în restul grădinii. În interior există un loc amenajat unde se poate mânca ce se găseste acolo sau ce ți-ai adus de acasă. Tot aici e și un loc de joacă pentru copii. Dacă ajungeți aici nu ratați spectacolele cu foci și cu păsări.

Muzeul Augustinilor

Chapelle des Carmelites: Capela datează din secolul al XVII-lea iar pe tavanul din lemn se poate vedea o adevarată operă de artă din acea perioadă. Din acest motiv fotografiatul este interzis. Am reușit totuși să „fur” acest cadru, evident fără bliț.

Toulouse: Chapelle des Carmelites

Într-o zi am fost și la Carcassonne. Nu știu cât e până acolo, dar parcă am făcut cam o oră jumate – două cu mașina. Un loc superb. Un oraș medieval, înconjurat în continuare de zidurile de apărare construite în urmă cu câteva sute de ani. Ca să vă faceți o idee aș putea zice că seamănă cu cetatea Râșnov, doar că e mult mai mare, cu șanț de apă (secat între timp), cu ziduri înalte și crenelate. Dacă plimbarea prin orășel și vizitarea catedralei sunt gratuite, pentru a intra în castel trebuie sa plătiți. Nu mai știu cât costă dar merită.

Carcassonne

Sper să vă fie de folos aceste informații. Mai sunt câteva muzee și desigur și alte obiective turistice dar pentru noi a fost mai mult o vizita la rude decât una culturală.

Articol publicat prima dată pe amfostacolo.ro în data de 22.05.2012

inbagaj.ro/

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

O zi la Madrid - Lutyk · 9 aprilie 2021 la 11:11 AM

[…] la Toulouse am făcut escală la Madrid. Am stat în Fuenlabrada la niște rude. La dus am stat o zi iar la […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar