În romanul Inferno al lui Dan Brrown, eroul acestei serii, Robert Langdon, se trezeşte buimac într-un salon de spital, fără să îşi amintească cum a ajuns acolo. Ultimele sale amintiri sunt legate de cursurile universitare pe care le predă în Statele Unite ale Americii. Şocul este mult mai puternic când, privind pe geam, constată că se află la mii de kilometri de studenţii săi şi anume în oraşul italian Florenţa. 

Chinuit de faptul că nu îşi poate aminti nici măcar cum a ajuns pe bătrânul continent, cu atât mai puţin ce caută la spital, profesorul se trezeşte implicat în căutarea unui recipient misterios al cărui conţinut poate duce la înjumătăţirea populaţei de pe acestă planetă. Indiciile sunt legate de Dante Alighieri şi celebra sa lucrare, Divina comedie. După o alergătură prin mai multe puncte de atracţie turistice din oraşul toscan Firenze firul indiciilor îi poartă paşii în oraşul Veneţia pentru un nou indiciu aflat în Basilica Sf. Marcu. Aventura lui Robert Langdon nu se opreşte aici ci continuă în fosta capitală a Imperiului Bizantin, frumosul oraş aşezat pe două continente, Istanbul.

Romanul a fost ecranizat în 2016 cu acelaşi Tom Hanks în rolul principal. „Pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale” filmul se desparte de carte, având chiar un final diferit.

Ca şi în cazul precedentelor cărţi recenzate ale seriei am acordat tot 4 stele pe site-ul Goodreads. Deși nu sunt adeptul teoriilor conspirației este deconcertant să citeşti în plină pandemie Covid19 despre intenţia unora de a lansa un virus care să reducă populaţia globului.

Cartea este a patra dintr-o serie de cărți având același erou principal: Robert Langdon ce se găsesc de cumpărat on-line aici:
LibrisDelfin, Cărți și cafeaCărtureștiBookzoneElefantDiverta sau Cartepedia.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar