Aflat acasă, în Boston, profesorul Robert Langdon este rugat de către prietenul său, Peter Solomon, să vină de urgență la Washington pentru a ține o prelegere. Însă, ajuns acolo, invitația șefului Lojei Masonice Americane se dovedește falsă și vizita în capitala SUA se transformă într-o cursă contra cronometru de aproape 24 de ore. 
În romanul „Simbolul pierdut” istoricul trebuie să găsească indicii cu ajutorul cărora să descifreye o veche piramidă masonică și astfel să regăsească „cuvântul pierdut”.
Toată acțiunea se petrece în Washington D.C. și ne poartă prin clădiri emblematice ale acestui oraș și ale Americii.
Ca și romanele anterioare ale lui Dan Brown și acesta se bazează pe teoriile conspirației. E o carte cu de toate: masoni, planuri secrete, simboluri și chei criptate, istorie, artă, CIA și evident un strop de dragoste pentru burlacul Robert Langdon.
Romanul „Simbolul pierdut” stă la baza filmului omonim lansat în anul  2012, cu același Tom Hanks. Pe ăsta l-am ratat. Deocamdată.

Deși i-am acordat tot 4* pe Goodreads, pot spune mi-a plăcut puțin mai mult decât Îngeri și demoni sau Codul lui Da Vinci deoarece nu am văzut încă filmul. Chiar dacă nu sunt la curent cu poveștile masonice, mi-a plăcut cartea. Povestea are ritm, se citește ușor, chiar dacă uneori deducțiile logice sunt cam trase de păr.

Cartea este a treia dintr-o serie de cărți având același erou principal, Robert Langdon, ce se găsesc de cumpărat on-line aici:
Libris, Delfin, Cărți și cafea, Cărturești, Bookzone, Elefant, Diverta sau Cartepedia.

Facebook Comments

Vlad Robert Lutic

Blogger, autor, jurnalist.

0 comentarii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: