Robert Langdon, profesor la Harvard, este chemat de urgență în Elveția pentru a ajuta la elucidarea misterului din jurul morții lui Leonardo Vetra. Acesta lucra în cadrul CERN (Centrul European de Cercetare Nucleară) la un proiect ultra-sectret.
De acolo, împreună cu fiica adoptivă a cercetătorului mort, pleacă la Vatican. Aici o societate secretă străveche, considerată dispărută de câțiva ani, amenință să arunce în aer cetatea Sfântului Scaun. Cei doi aterizează la Roma cu puțin timp înainte de începerea conclavului pentru alegerea noului Papă. Principalii patru candidați la acest post au fost răpiți de aceeași societate străveche, Illuminati, iar Robert și Vittoria Vetra aleargă prin tot orașul pentru a-i găsi.

Romanul are la bază teoria conspirației și l-aș încadra în rândul cărților ușor de citit, cu de toate: mister, istorie, artă, intrigă polițistă și un strop de dragoste.

Cartea a fost ecranizată în 2009, în rolul principal fiind celebrul actor Tom Hanks.

Mi-a plăcut deoarece consider că este o pledoarie pentru a citi despre isorie, artă sau religie. Chiar dacă romanul „Îngeri și demoni” este o ficțiune împănată cu sofisme, ridică unele semne de întrebare. De asemenea mi-a plăcut deoarece am putu să revăd cu ochii minții locurile vizitate în urmă cu câțiva ani. Am acordat 4* pe Goodreads.

Deoarece la momentul lecturii nu intenționam să scriu o recenzie a cărții am notat doar un citat: „Presa e brațul drept al anarhiei”

Cartea este prima dintr-o serie de cărți având același erou principal: Robert Langdon ce se găsesc de cumpărat on-line aici:
Libris, Delfin, Cărți și cafea, Cărturești, Bookzone, Elefant, Diverta sau Cartepedia.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Mini recenzie: Dan Brown – Simbolul pierdut – Lutyk · 23 februarie 2021 la 6:20 AM

[…] i-am acordat tot 4* pe Goodreads, pot spune mi-a plăcut puțin mai mult decât Îngeri și demoni sau Codul lui Da Vinci deoarece nu am văyut încă filmul. Chiar dacă nu sunt la curent cu […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar