Bănuiesc că merge foarte bine şi cu ficăţei de pui, dar eu am căutat reţete pentru ficăței de curcan pentru că asta aveam în casă.
Ingrediente:
– 500g ficaţei;
– 3 cepe;
– 3-4 căţei usturoi;
– sare, piper, boia dulce;
– 3 linguri ulei;
– mărar.
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se mărunţesc la robot, apoi se pun într-un vas de yena. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce.
Peste acest pat se aşează ficăţeii spălaţi şi uscaţi puţin cu hârtia de bucătărie. Se adaugă uleiul şi alte condimente după gust.
Se acoperă vasul şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 min. Dacă vreţi să fie puţin rumeniţi, cu câteva minute înainte de a-i scoate luaţi capacul şi mai lăsaţi vasul în cuptor.
Când sunt gata scoateţi din cuptor şi presăraţi puţină verdeaţă tocată.
POFTĂ BUNĂ!
Rețetă preluată de aici.
0 comentarii