Cel mai bun motiv pentru a alergaAnul ăsta am fost varză cu antrenamentele. Din diverse motive toate planurile de antrenament au fost date peste cap şi de aici şi neparticiparea la majoritatea competiţiilor la care îmi doream să ajung.
După Triathlon Challenge Mamaia am continuat să alerg şi să merg cu bicicleta atunci când vremea îmi permitea. Încă din vară am descoperit plăcerea de a alerga fără stresul unui plan de antrenament ce trebuie urmat, doar aşa, de amorul artei sportului. E mişto să alerg fără să mă mai preocupe nr. de km, viteză, minute pe km sau puls. Am timp să mă gândesc la altele. Ca de exemplu în ce măsură are rost să mai particip la concursuri având în vedere că le termin doar pe la coada clasamentului. Au avut rostul lor, fiind un puternic factor motivaţional. Am vrut să văd dacă pot termina o cursă de 10km, apoi de 21 dar mai ales de 42km. Am parcurs toate aceste distanţe, am terminat şi două triatloane pe distanţă sprint. Şi acum? What’s next?
Voi continua să alerg de plăcere şi încet-încet să cresc şi viteza. Pentru următoarea perioadă (nedeterminată) o să iau o pauză de la concursuri, cu unele mici excepţii. O să îmi fie dor de atmosfera de acolo şi de toţi oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut datorită alergării şi pe care îi văd în general pe la astfel de evenimente dar cred că e mai bine aşa. Nu am uitat de visul meu de a termina un half Ironman respectiv un Ironman dar nu are rost să mă grăbesc. Vreau să ajung mai întâi la un nivel mult mai bun de pregătire.
Aşa că fără a avea un anumit eveniment în minte mi-am fixat un plan de antrenament mai mult decât lejer pentru a termina un semimaraton în 2h6′ până pe 6 mai 2015. Asta zice el, planul, căci eu vreau sub 2h. Ştiu, e un timp al dracului de mare. Probabil că aş putea ajunge la performaţa asta în mai puţine luni dar prefer aşa, să îmbin utilul cu plăcutul. Adică să alerg de plăcere dar crescând uşor viteza astfel încât să ajung de la peste 8’/km în momentul de faţă la mai puţin de 6’/km în condiţiile în care încă mai am destule kg în plus. Cred că e un nivel care îmi va permite să privesc cu încredere spre revenirea la concursuri.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro
Categorii: Alergare

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

roxanalupuNo Gravatar · 24 septembrie 2014 la 4:36 PM

hei, Vlad, cica iti creste automat viteza daca alergi constant, fara sa te preocupe detaliul asta, asa cum faci tu. deci, da-i inainte! 🙂

BestJobs Cross - cum fu - Vlad Robert Lutic · 8 mai 2021 la 4:21 PM

[…] respectiv 3 ture de lac în parcul IOR.Pentru că în programul de antrenament despre care vorbeam în postul anterior duminică aveam o alergare de 5 km am ales să mă duc la cursa de 6 km. Teoretic trebuia să alerg […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar