Anul ăsta am participat la 12 competiţii. Aş fi alergat eu la mai multe dar am avut unele dureri de genunchi care m-au făcut să mai zic şi pas. Cam toate le-am terminat undeva prin subsolul clasamentului, ba chiar unele pe primul loc din coadă. Dar nu contează. Nu am participat pentru a câştiga ci am fost acolo de plăcere. Vorba unui cântec mai vechi de pe munte „n-am venit pentru trofee/ nici insigne ce scânteie/ noi vrem să-ntindem prietenia/ peste toată România”.

Am reuşit să termin 4 semimaratone dintre care unul pe Transfăgărăşan, 1 triatlon, 1 maraton şi o cursă pe scări de 34 de etaje. Faptul că am terminat printre ultimii are şi un aspect pozitiv: îmi lasă suficient loc pentru recorduri personale pe distanţele respective. Găsiți în pagina de competiții toate cursele de până acum cu link-uri către povestea lor.

Anul care vine se anunță cel puțin la fel de plin în concursuri dar sper să mă țin departe de accidentări.

Din cauza durerii resimțite la nivelul genunchiului stâng în timpul (semi)Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc am decis să îmi acord o perioadă mai lungă de pauză și în consecință voi pune ghetele în cui până pe 10-15 ianuarie. Și cum timpul până la prima competiție a anului e foarte scurt, voi participa doar la crosul de 3 km.

Sper să urmeze apoi Snagov Ultra Swim unde intenționez să particip cu 1900-2000m. Dar participarea depinde de data din calendar. Dacă se face pe 1 februarie nu voi putea participa din motive familiale. Așa că nu îmi rămâne decât să sper că o să aibă loc pe 8 februarie.

Urmează apoi, în ultimul week-end al lunii februarie primul triatlon al anului, Winter TriChallenge, ocazie cu care voi crește și distanța alergată în competiții la 5 km.

Deși mi-aș dori să paritcip și la Crosul Pădurii pe 30 martie, am o oarecare reținere deoarece după doar o săptămână, pe 5 aprilie, voi participa la Brașov la primul meu semimaraton montan. O să studiez problema în apropierea evenimentului și în funcție de cum mă simt voi acționa în cosecință.

După Brașov urmează două evenimente interesante. În aprilie, The Colour Run, o alergare fără crononmetru la care obiectivul nu este să ajungi primul la finish ci să ajugi acolo cel mai colorat. La doua, pe 4 mai, se știe unde e startul dar nu ai informații despre finish pentru că este, cred, singura competiție nu alergi tu către linia de finish ci aleargă ea după tine.

Tot în luna mai, pe 18, are loc Semimaratonul Internațional București. La ediția de anul acesta a fost pentru prima oară când am terminat un concurs după timpul limită impus de organizatori așa că am o revanșă de luat.
În luna în care împlinesc 39 de ani îmi voi face cadou participarea la triatlonul X Man România de la Oradea. Distanța half-IRONMAN (1,9km înot, 90km bicicletă și 21km alergare) de la acest concurs o să fie proba regină pentru mine anul acesta. Toate eforturile din prima jumătate de an 2014 se vor canaliza pentru a termina în timpul limită de 11 ore.

Apoi, chiar dacă nu mai am nimic programat până în septembrie sunt convins că vor mai apărea evenimente. Pe 5-6 septembrie, în funcție de bugetul necesar pentru transport, sper să pot participa la Triathlon Challenge Mamaia care ajunge la ediția cu nr.6 și este din 2014 etapă din Cupa Europeană de Triathlon.

Urmează Maratonul Internațional București unde încă nu sunt decis în privința distanței. La inalul ediției 2013 organizatorii au anunțat că intenționează să extindă traseul la o singură buclă prin tot orașul. Dacă acest lucru se întâmplă voi alege să particip la proba de 42km. dacă traseul rămâne același mă voi limita la 21km.

Nu mai zic și de Băneasa Trail Race, căci în 2013 a fost al doilea an consecutiv în care am vrut să particip și din varii motive nu am reușit să o fac.

Cam așa arată raportul pentru anul 2013 și declația de bune intenții pentru 2014.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

5 comentarii

TandinNo Gravatar · 6 ianuarie 2014 la 1:31 PM

Bravo Vlad. Iti tin pumnii sa-ti mearga anul acesta din plin si sa te tina departe de accidentari si aproape de liniile de start si finish programate!

    LutykNo Gravatar · 6 ianuarie 2014 la 1:38 PM

    Multam fain! Succes si tie in tot ce ti-ai propus in noul an!

Mugur PaunNo Gravatar · 23 decembrie 2013 la 12:58 AM

Frumos, Vlad. Succes in ceea ce ti-ai propus! 🙂

Mai taie din ele ... - Vlad Robert Lutic · 8 mai 2021 la 4:01 PM

[…] Fara timp disponibil dar si fara antrenament m-am vazut nevoit sa tai din evenimentele la care imi propusesem sa particip in aceasta primavara. Primul eveniment sacrificat pe altarul renovarii a fost Cu bicicleta la […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar