scan0014De multa vreme imi tot zic ca sa ma duc sa donez sange. Si am tot amanat. Prin noiembrie anul trecut un articol de pe blogul lui Andrei Rosu imi aducea aminte de aceasta dorinta. Si iar am amanat. Sau, ca sa folosesc un termen la moda in limbajul dezvotatorilor personali, am procrastinat.
Dar saptamana trecuta a venit si sutul in fund care sa ma trimita la centrul de donare. Organizatorii Transmaraton au anuntat ca ofera un loc gratuit pentru cineva care doneaza sange pana pe 14 iunie inclusiv. Si chiar daca eu am deja loc la proba de semimaraton am zis ca acum e momentul. Daca voi castiga la tragerea la sorti, o gratuitate nu strica la casa omului.
Asa ca ieri dimineata m-am inarmat cu rabdare si m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti din strada Caracas nr.2-8. E aproape de Piata Victoriei deci se poate ajunge cu metroul dar si cu autobuzul 182 sau tramvaiul 1 pana la statia Dr. Felix. Gasiti AICI adresele celorlalte centre din Bucuresti si din tara.
La intrare am primit un formular privind istoricul medical si dupa ce l-am completat am fost directionat de la receptie la etajul 1, cabinetul 37 la d-na doctor Neagu. Aici m-a cantarit, mi-a luat tensiunea (12 cu 7) mi-a mai pus cateva intrebari legate de sanatate si m-a trimis la cabinetul 47.
Aici mi-au luat cateva picaturi de sange din deget pentru determinarea grupei sanguine a RH-ului si or mai fi facut si alte analize care probabil ca au iesit bine deoarece cand m-am prezentat inapoi la 37 am fost trimis direct sus la urmatorul etaj pentru donare.
M-am asezat pe sezlongul indicat nu cred ca a durat 5 minute ca a inceput sa piuie cantarul, semn ca a ajuns la greutatea ceruta la donare: 450ml. Am mai stat putin pentru relaxare, am primit un plasture mare cat palma sa pun dop la vena 🙂 si am fost trimis inapoi la receptie. Si ca si cum a face o fapta buna nu e suficient aici am fost cadorisit cu o adeverinta pentru o zi libera la serviciu, o alta adeverinta pentru 50% reducere la transportul in comun si 7 bonuri de masa.scan0015
Dar cel mai important, din punctul meu de vedere, ramane faptul ca am facut o fapta buna iar sentimentul pe care il ai stiind ca undeva, candva ai salvat viata cuiva este de nepretuit.
Daca am calculat bine urmatoarea donare o sa fie pe la sfarsitul lui august ca sa fie mai usoara urcarea pe Transfagarasan de pe 8 septembrie.
Au fost 3 zile frumoase. Dupa ce sambata am participat la Crosul Padurii si duminica seara am facut o tura de 30 km pana la Mogosoaia si retur pentru cresterea rezistentei fundului la sa si a mainilor la ghidon iata mi-am inceput saptamana cu o donare de sange. Eu am donat, dar tu?

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai un LIKE și să-l distribui pe reţelele sociale. De asemenea pentru a vedea și următoarele mele postări apreciază pagina de Facebook sau abonează-te la notificări. Mulțumesc!

libris.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar