Sunt fericitul posesor al ceasului din titlu: Garmin ForeRunner 110 cu centură de monitorizare a ritmului cardiac.
E un ceas uşor de folosit, simplu – în măsura în care un ceas cu GPS poate fi numit simplu.
GPS-ul se conectează la sateliţi de la câteva secunde la maxim 1 minut. Depinde de locaţie şi de vreme. Centura de monitorizare a ritmului cardiac se montează uşor şi stă bine pe piept. Pentru gabaritul meu, parcă e un pic cam strâmtă chiar daca e lărgită la maxim. Dar încet, încet se rezolvă şi problema gabaritului depăşit 😉
În afară de ora curentă pe care o poţi vedea pe orice fel de ceas, cu această jucărie poţi vedea în timpul alergării următoarele: distanţa totală alergată, ritmul mediu (viteza medie) de alergare pe tură (lap pace), timpul total scurs de la începerea alergării şi pulsul. Astea sunt toate informaţiile afişate de ceas în timpul alergării. Mai mult decât suficiente aş zice eu. Pentru mai multe informaţii în timpul exerciţiului nu am decât să alerg cu laptop-ul în braţe.
Garmin ForeRunner 110 poate fi folosit cu succes şi la biciclit. Din setări se schimbă modul din „Pace” în „Speed” şi gata.
Cu înotul are însă o problemă. Deşi în manual scrie că e bun pentru 30 de minute de înot la maxim 1 m adâncime am găsit pe net destule dovezi că nu e chiar aşa. Nu trebui să ai probleme cu el din cauza transpiraţiei sau a ploii dar dacă intri cu el în bazin e posibil ca la ieşire să plângi. Aşa că dacă vrei un ceas (şi) PENTRU ÎNOT, ĂSTA NU E BUN!
La întoarcerea acasă, conectaţi ceasul la „computator”, şi încărcaţi datele pe Garmin Connect, Endomondo sau MapMyRun. Sau pe ce program folositi voi caci or mai fi si altele care recunosc fisierele forma .FIT ale Garmin. Un program pe care eu îl folosesc şi care NU recunoaşte Garmin este My ASICS. Bine, de fapt aştia nu recunosc decât propriile aplicaţii descărcate pe iPhone sau smartphone cu platformă Android. Nu poţi importa date din alte surse. Momentan.
Ce nu ştie acest ceas: să se conecteze la Footpod în cazul în care alergi undeva în interior şi nici la orice alt accesoriu Garmin. Singurul accesoriu recunoscut e centura de monitorizare a ritmului cardiac.
Un review complet gasiti aici: http://www.dcrainmaker.com/2010/07/garmin-forerunner-110-in-depth-product.html
Dacă sunteţi certaţi cu limba engleză găsiţi câteva informaţii utile despre acest produs pe biciclistul.ro
5 comentarii
Emilian Nedelcu · 7 decembrie 2012 la 12:05 PM
Dacă alergi însă constant îți poți face o idee și despre viteza în timp real. Exercițiul ăsta e bun pentru viitorul maraton la care vrei să alergi, când va trebui să ai o viteză fără suișuri și coborâșuri.
Lutyk · 7 decembrie 2012 la 12:25 PM
Alerg 3-4 zile pe saptamana si ceea ce imi arata ceasul mi se pare suficient. Poate daca eram atlet profesionist as fi avut alte pretentii, dar asa e OK.
Emilian Nedelcu · 6 decembrie 2012 la 3:45 PM
O mică mențiune: ceausul nu afișează viteza în timp real, ci viteza medie per total. Poți să-ți faci o idee de viteza în timp real însă la fiecare kilometru parcurs,
Lutyk · 6 decembrie 2012 la 3:57 PM
Corect. Multumesc.
Lutyk · 10 ianuarie 2013 la 9:44 PM
E viteza medie pe fiecare km parcurs si nu conteaza cat setezi lap.. Am setat autolap la 5 km si tot viteza medie pe kilomtrul in curs imi arata.