Aşa cum spuneam într-un post precedent, în prezent am nişte încălţări luate de la Decathlon dar care îmi fac probleme. Am fost în vizită la magazinul Nike din AFI Palace Cotroceni şi m-am speriat de preţurile de acolo. Am mai citit pe net despre încălţări şi multi spun că îşi iau încălţări de pe site-urile de afară la preţuri muuult mai mici decât cele din magazinele din Romania.

Şi am căutat. Am primit chiar azi 2 recomandări de astfel de site-uri: sportsdirect.com si eastbay.com. Şi am găsit o grămadă de „adidaşi”: o grămadă de firme (Adidas, Nike, Asics, Salomon şi multe latele de care nu am auzit), culori şi combinaţii de culori, mărimi şi modele. Unele cu gel altele cu spumă sau cu aer la care se adaugă cele cu talpă subţire. Mai multe varainte ale aceluaşi model: 1, 2, 3 etc. Şi nici engleza mea de baltă nu mă ajută prea mult. Am aflat că numărului 43 pe care îl port eu (chiar dacă mi-ar fi bun si 42 dar nu am suportat niciodată încălţările fixe) îi corespund enr. 10 american.

Iar eu ca începător, din atâtea opţiuni şi variante nu ştiu ce să aleg. E adevărat că nici nu prea ştiu ce ar trebui să vreau, adică de ce am nevoie. Am doar aşa o idee vagă. Aş vrea nişte încălţări care să atenueze şocul ca sa nu îmi distrug gleznele şi genunchii din cauza gabaritului depăşit. Mai târziu după ce mă fac „subţirel, tras prin inel” poate trec şi la cei cu talpă subţire sau de ce nu la barefoot Să fie buni pentru alergările medii şi lungi adică de la 10 km în sus. Să reziste mai multe sute de kilometri (600-700 sau mai mult) de alergătură pe asfalt, ploaie şi zăpadă. Şi să coste până în 300 lei noi. Cam astea ar fi criteriile mele. Nu ştiu dacă mai sunt şi altele în funcţie de care alergătorii cu ştate vechi îşi aleg botoşii de fugit.

Voi ce îmi recomandaţi? Ce să iau, de unde să iau şi cum să aleg?

epantofi.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

7 comentarii

BogdanNo Gravatar · 23 octombrie 2012 la 10:47 PM

Salut,

Subscriu la cele spuse de Gabi. Asa am procedat si eu: am probat la Intersport incaltarile (Asics Gel Nimbus 13) si i-am luat de afara la 35% din pret. Imi pare rau pentru afacerile locale insa preturile sunt mult mult prea mari.

Referitor la ce incaltari sa iti cumperi eu am inceput cu nike si am ajuns la Asics. Deocamdata aici raman :-).

Spor la alergat!

  LutykNo Gravatar · 24 octombrie 2012 la 2:13 PM

  Pana cand oi vedea in ce inclatari ma simt bine cred ca voi lua din magazinele bucurestene. Am pus ochii pe niste nike air pegasus +29 care in Afi erau luni la reducere 360 ron si daca am noroc pot folosi si voucherul de la We run Bucharest cu 20% reducere. Dar avand in vedere ca vine iarna am rezerve daca sa ii iau. Cei de la Nike au anuntat pe pagina lor de facebook ca saptamana viitoare ca saptamana viitoare aduc un model de iarna ceva cu SHIELD in denumire dar care sunt 600 si daca vin dupa 1 nu mai e valabil nici voucherul.
  Multam de vizita si cometariu.

gabriel solomonNo Gravatar · 22 octombrie 2012 la 12:18 PM

Eu in general imi comand de pe ebay sau alte site-uri din UK.
Aleg deobicei modele care am avut ocazia sa le incerc live prin magazine in Romania sau la vreu expo la un maraton international.

  LutykNo Gravatar · 22 octombrie 2012 la 9:16 PM

  Eu pana acum nu am fost la nici o expozitie pe tema asta. Iar in magazine precum Nike, Intersport sau Hervis m-am speriat de preturi. Adica nu prea am avut ocazia sa probez. Plus ca nici nu stiu ce ar trebui sa probez. Am luat niste incaltari din Decathlon si pareau ok dar nu a fost asa.

DragosNo Gravatar · 16 octombrie 2012 la 4:55 PM

Eu mi-am luat Asics de la Decathlon si ma simt bine in ei. Cred ca e mai greu de gasit unii care sa fie buni si vara si iarna, ai mei clar ca iau apa repede si pe zapada sigur aluneca si se si uda (tocmai de aia o sa imi iau unii de trail running pentru iarna)

La decathlon militari era un tip care se si pricepea la incaltari de alergat si mia- facut recomandari, desi de pe site-ul asics stiam deja ce modele mi se potrivesc (eu mereu tocesc talpa pantofilor mai mult pe exterior).
Sa nu ii iei ficsi.

  LutykNo Gravatar · 17 octombrie 2012 la 9:52 AM

  Cat ai dat pe incaltari?
  Multam de vizita si comentariu. Te mai astept pe aici.

Trezeşte-te în alergare pentru Crosul Pădurii powered by Dolce Sport! - Vlad Robert Lutic · 8 mai 2021 la 3:23 PM

[…] participanţilor să-şi pună adidaşii la pijama, pentru că la această ediţie pijamaua este „ţinută obligatorie” de alergare […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar