Şi uite că a trecut şi luna a 3-a de când am început să alerg şi să mă pregătesc pentru Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc. Culmea ar fi ca după ce mă pregătesc atâta, să nu se mai organizeze.
Dacă în urmă cu 1 lună spuneam că pot alerga 2-2,5 km fără pauză, acum am crescut la 3,5-4 km, dar tot sunt cu mult în urma programului. Sper ca in luna ce urmează să ajung din urmă programul de antrenament. Ce a fost în luna ce tocmai a trecut? Păi, am terminat prima etapă a antrenamentului aşa cum e el realizat de către cei de la My ASICS, în care corpul meu trebuia să se (re)adapteze la efort. După aproape 15 ani de sedentarism cred că această etapă a fost mult prea scurtă. Cred că ar mai fi fost bună o lună de adaptare. Apoi, am început etapa numărul 2 care trebuie să mă facă sa alerg mai repede. În această etapă am avut şi alergări de 5 km pe care ar trebui să le fac la viteză crescută dar şi de 12 şi 16 km. Povestea acestor alergări o găsiţi în jurnalele de alergătură din urmă.
Ce urmează? Urmează să termin această a doua etapă cu alergări de la 5 km la 16 km. Voi continua apoi cu “urlătoarea” etapă, cea de a treia, în care ar trebui să cresc atât viteza cât şi distanţa pe care trebuie să o parcurg la antrenamente. O parte din antrenamentele aferente acestei etape le voi face pe însoritele plaiuri ale Cataluniei printre vizitele al muzee, catedrale şi alte obiective turistice ale Barcelonei. Cea mai lungă alergătură pe care o voi avea de făcut acolo o să aibă 20 km. Adică un semimaraton. Eu? WOW!

Post Scriptum: În Spania voi avea netbook-ul cu mine dar nu ştiu dacă şi/sau când voi avea net aşa că cel mai probabil următorul raport lunar de alergare o să îl public după întoarcearea în ţară.

sursă caricatură: clipartguide.com

epantofi.ro

Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar