Înainte de a începe să alerg nu prea urmăream competiţiile sportive poate cu excepţia celor fotbalistice la nivel european şi mondial, iar olimpiadele erau chiar enervante deoarece atunci când începeau pe toate posturile se vorbea doar despre ele.
Mă enervau comentariile de genul “trebuie apreciat chiar şi faptul că au reuşit să ajungă până aici la turneul final respectiv olimpiadă. În mintea mea de afon în ale sportului, nu că acum aş fi mai breaz, gândeam că nu e mare scofală că au ajuns acolo dacă nu au reuşit să ia nici măcar o medalie de bronz.
Anul asta am inceput sa alerg cu intentia declarata de a participa la maraton. Şi după ce am văzut cât e de greu să adaugi metru după metru şi kilometru după kilometru la fiecare antrenament, am privit cu alţi ochi manifestările sportive care au avut loc la Londra în această vară. M-am bucurat pentru toţi sportivii noştri prezenţi acolo indiferent dacă au luat sau nu medalii. M-am bucurat şi pentru Marius Ionescu zis Piciul, primul maratonist român care, după 40 şi ceva de ani, participă la olmpiadă şi care a terminat cursa pe locul 26 la doar 8 minute după câştigătorul maratonului olimpic cu 2:16:30. Asta în condiţiile în care din cei 105 participanţi doar 85 au terminat, iar ultimul a trecut linia de sosire cu timpul de 2:55:54. Felicitări Piciule!
Toti sportivii romani care au ajuns acolo merita felicitari, indiferent de rezultatele obtinute!

sursă foto: realitatea.net

Facebook Comments

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: