Traseul

Sâmbătă am făcut o mică plimbare până la Slănic. Şi dacă tot am pleca în direcţia aia, adică spre Ploieşti am încerca şi noua autostradă, cică singura din România cu 3 benzi pe sens. Mă aşteptam să aibă 3 benzi pe toată lungimea ei, dar de fapt are lăţimea asta doar până pe la km 25. În rest 2 benzi pe sens.
Mi-am uitat GPS-ul acasă. Noroc că mă uitasem înainte la nişte hărţi pe net căci indicatoarele turistice în România sunt mult mai scumpe la vedere decât aurul. Cum spuneam noroc că am studiat traseul înainte de plecare şi am văzut că din centura de Est a Ploieştiului drumul coincide parţial cu cel spre Vălenii de munte. Altfel cred că mă învărteam şi acum în jurul Ploieştiului. Primul indicator spre Slănic a apărut în momentul în care a trebuit să facem stanga şi să părăsim drumul pe care ne aflam. La întoarcere nu ştiu cum, dar am ieşti la Carrefour, adică la intrarea pe centura de VEST.

Salina Slănic Prahova

La Slănic a fost foarte frumos. Din informaţiile noastre salina trebuia să se deschidă la ora 9. Şi cum noi am ajuns la 9 şi 5 minute nu ar fi trebuit să găsim coadă. Dar, programul era de la 8.30 la 17 aşa că am stat cam 30 de minute la coadă să luăm bilete şi încă 15 minute să intrăm. Preţurile sunt următoarele: 16 lei adulţi; 8 lei copii peste 3 ani, pensionari, persoane cu handicap şi gratuit pentru copiii sub 3 ani. Şi mai e 6 lei taxă foto pe care puţini o plăteau dar mulţi încercau să facă poze. Nu am reţinut cât era taxa video. Frumos în mină, impresionant, dar faţă de cele 25 de grade de afară, a fost foarte frig. Pe lângă casa de bilete era un anunţ că în mină sunt constant 12 grade. Sunt automate de cafea/ceai/ciocolată la 2 lei paharul. Mai găseşti şi diverse locuri pentru petrecerea timpului: loc de joacă gomflabil (10lei/30 min.), maşinuţe cu pedale (9lei/15min.), balansoare şi tobogane de fier gratuite, mese de ping-pong şi de biliard, loc de jucat fotbal.

Turul nostru care a inclus şi o plimbare a lui Edi cu bicicleto-maşinuţă de doar 10 minute căci îi îngheţaseră mânuţele pe volan a durat cam 1 oră.

Ștrandul Baia Baciului

Am mers apoi la Baia Baciului care cică ar fi cea mai mare baltă sărată din zonă. Nu ştiu la ce oră deschide dar am înţeles că închide la ora 19. Dacă mergeţi acolo doar pentru o zi e indicat ca cineva să se sacrifice şi să nu meargă la salină, pentru a ocupa măcar un şezlong. Când am ajuns noi pe la 11 erau toate ocupate şi nici cearşaful nu prea aveai unde să îl pui. Am găsit până la urmă un loc în pantă, pe iarbă lângă piscina pentru copii. Aici, intrarea costă aşa: 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii peste 5 ani. Noi am plătit 40 de lei. Nici măcar nu am fost întrebaţi câţi ani are copilul.

Preţurile la mâncare erau cam aşa: mici 3lei/bucata cu tot cu pâine şi muştar, pulpă de pui 10 lei, pizza 13 lei, cartofi prăjiţi 6 lei, hamsii 8 lei etc.
Pentru amatorii de nămol există şi un loc unde se pot unge. De asemenea există o trambulină de unde se poate sări. Acolo apa are 4 metri iar mai în mijloc cică ajunge până la 15 metri adâncime.

activitati-cadou.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar