De când am început să scriu despre alergările mele prin parcul Floreasca, tot mai multă lume intră la mine pe blog căutând să afle cât reprezintă o tură de parc. Există 3 variante.
Varinata 1 în care alegi „farfuria” cum mai este numit rondul de către cei care stau de mulţi ani în zonă are 0,5 km. Primele alergări în special cele din zilele de repaus care erau de 1 km le făceam pe acest traseu.

Varianta 2. O tură a parcului pe aleile laterale, dar fără a ieşi deloc din parc are 1 km. Pentru că 2 km alergaţi pe varianta 1 însemnau 4 ture ceea ce devenea plictisitor, pentru alergările pe această distanţă am ales această variantă.

Varianta 3. Dacă faci ocolul parcului Floreasca dar fără a intra în el, adică doar pe străzile ce delimitează acest parc, parcurgi o distanţă de 1,6 km. Săptămâna viitoare alergările de 3 km le voi face pe această variantă.

Pentru a desena aceste rute am folosit Endomondo. Se pot trasa şi pe MapMyRun sau pe My Asics. Dacă vreţi un program de antrenament pentru o cursă îl recomand pe cel din urmă. Primele 2 sunt utile pentru cei care aleargă de plăcere şi pot fi introduse datele şi de la alte sporturi practicate. De asemenea pe Endomondo şi MapMyRun în funcţie de greutate şi de timpii scoşi şi poate şi de alte variabile îţi arată şi caloriile arse. De asemnea acestea 2 mai au un avantaj: dacă ai dispozitive speciale pentru sport precum cele de la Garmin poţi descărca informaţiile direct pe site.

decathlon.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

» Jurnal de alergatura 13 · 3 septembrie 2012 la 9:45 AM

[…] excelent. Duminică 02.09.2012 Am fost în Herăstrău să alerg cei 16 km de astăzi. Dacă în parcul Floreasca îmi e uşor să apreciez cât am alergat aici nu ştiu cât a fost alergare şi cât mers. A fost […]

Jurnal de alergătură 9 | Elucubratii · 6 august 2012 la 9:01 AM

[…] pe alte trasee care presupun şi denivelări (scări sau pante). Am alergat din nou în mijlocul parcului Floreasca, 6 ture de câte 0,5 km şi parcă a fost mai uşor. Chiar dacă au mai existat mici porţiuni unde […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar