13 zile se făcură
De alergătură.

Luni trebuia să fie zi de pauză dar aşa cum spuneam am decis să alerg şi în aceste zile. Am băgat mai întâi 2 ture de parc, adică 1 km. Apoi am prestat mersul pe jos până la locul de muncă şi înapoi acăsică. A fost şi fain, da’ şi nasol. Pe hartă pare o linie mai dreaptă dacă din piaţa Victoriei mergi pe Buzeşti şi apoi faci dreapta pe Vulcănescu până la Botanică. Şi pe aici am mers dimineaţă. Şi am avut impresia că am ocoliiit, o grămadă. Naşpa. O grămadă de praf şi fără nici un pic de umbră. Când am ajuns la hala boschetăria Matache nu am mai putut merge pe Buzeşti şi a trebuit să o iau pe lângă piaţă. Am ajuns la serviciu plin de praf şi transpirat. Şi cum eu nu dau cu sapa la multinaţională să am duşuri la locul de muncă, ci (încă) sunt un simplu bugetar a fost destul de neplăcut. La întoarcere am mers prin Plevnei, apoi prin curtea spitalului Militar am ieşit la Gară. Am continuat pe Duca, apoi puţin pe Cuza şi am scurtat printre blocuri ieşind în Piaţa Victoriei la intersecţia Titulescu cu Dr. Felix. Apoi pe lângă turnul BRD, prin faţă pe la Antipa, pe Paris şi am ajuns acasă. Ca timp au fost cam la fel cele 2 drumuri dar mult mai plăcut cel de întoarcere, chiar dacă era mult mai cald. Simţeam un început de febră muşculară după cei cca. 10 km de mers aşa că seara la culcare am luat o aspirină pentru a fi sigur că voi putea a doua zi să-mi fac programul de alergare.

Marţi am făcut cele 4 ture (2 km) prevăzute în programul de antrenament pentru maraton. A fost prima oară când am reuşit să alerg mai mult de 1 tură fără să fac pauză de mers. Şi nu doar că am depăşit 1 tură dar mai aveam puţin şi făceam 2 ture: 1  şi ¾. Din motive de transpiraţie am mers cu RATB-ul la serviciu. Am mers însă pe jos la întoarcerea acasă. Pe drum, la un moment dat am cam ameţit. Nu ştiu dacă de la cădură, de la oboseală sau de foame. Cert este că am hotărât să-mi iau abonamentul RATB la purtare şi să mă limitez doar la alergările de dimineaţă.

Miercuri După efortul de a merge atâţia km pe jos în zilele precedente, a apărut febra musculară. Degeaba am luat o aspirină şi în seara precedentă. După 1 tură (500 m) şi puţin a apărut o durere puternică pe laterale, deasupra gleznelor, în special la piciorul stâng şi nu am mai putut alerga. Am continuat totuţi la pas chiar dacă mă durea până am terminat cele 4 ture. În tura 4, am făcut un efort şi am reuşit să mai alerg ultima jumătate de tură. Aceste dureri mi-au întărit decizia de a renunţa la mersul pe jos 10 km.

JoiURA! Am 2 motive de bucurie: 1. am reuşit să alerg 1 km fără pauză şi simţeam că aş mai putea alerga puţin. Şi 2. am scăzut sub 8 min. pe km: 7:43:92min/km

Vineri nu am mai putut alerga 2 ture întregi. Încep să cred că “nu sunt proşti degeaba” ăştia de la My ASICS de au propus în programul de antrenament doar 4 zile de alergare pe săptămână. Poate voi încerca şi această variantă în săptămânile ce urmează

Sâmbătă Deşi nici acum nu am reuşit să mai alerg 1 km fără pauză, am reuşit să scot din nou sub 8 minue pe km.

Duminică Alergare de seară. Pentru că am fost plecat din Bucureşti nu mi-am putut face alergarea ieri dimineaţă aşa că am ieşit aseară pe la 9 şi ceva. Căldură mare, mon cher, nu se compară cu aerul plăcut de dimineaţă. Dar grătarul şi berea de peste week-end parcă mi-au turnat plumb în picioare şi mi-au pus dop la plămâni. Tocmai mă gândeam dacă nu ar fi o idee bună să urmezprogramul de antrenament cu 3 zile de pauză pe săptămână, dar pauza de sâmbătă dimineaţă până duminică seară mi-a dovedit că la lipsa mea de condiţie fizică nu e cazul să fac întreruperi.
Luni În continuare, greu dom’le, greu cu alergatul ăsta. După un sfârşit de săptămână cu destulă bere 😀 parcă nu am alergat deloc zilele trecute şi astăzi am alergat pentru prima oară. Trebui să evit genul ăsta de chermeze.

Şi acum rezultatele:
kg: 110,8 (de la 111,8 săptămâna trecută şi 111,3 la început)
km alergaţi fără pauză: 1 (de la 0,4 km şi 0,5 la început)
timpii îi găsiţi pe My ASICS

decathlon.ro
Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Jurnal de alergatura 3 | Elucubratii · 25/06/2012 la 6:20 PM

[…] pentru Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc începe azi, pe 19.06.2012.Am reuşit iar să alerg 1 km fără pauză iar pentru celălalt km am făcut 2 pauze de mers. În total pentru cei doi km […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: