Urmăresc de ceva vreme blogul lui Andrei Roşu şi nu de puţine ori m-am întrebat ce-ar fi dacă … Ce ar fi dacă aş începe şi eu să alerg şi, de ce nu, să particip şi eu la o şmecherie din asta de se face periodic prin Bucureşti şi îi zice MARATON. Am mai scris aici despre Andrei, aşa că nu mai intru acum în detalii.
Un alt blog pe care îl urmăresc de prin octombrie, de când am fost la Lyoness Day şi unde a fost şi el invitat, e cel al lui Adrian Soare. Văzusem în reader de câteva zile titlul articolului dar abia acum mi-am făcut timp să îl citesc: Primul meu maraton. La o primă impresie, citind doar titlul, am crezut că tocmai a participat la un maraton. Dar, nu. În stilul caracteristic, el lansează o provocare şi invită pe toată lumea să participe la Maratonul Internaţional Bucureşti, care o să aibă loc pe 7 octombrie.
Tot din acelasi articol al lui Adrian Soare, am aflat ca există un site (My asics) unde cei care vor să participe la un maraton îşi pot face un program personalizat de antrenament în funcţie de mai mulţi parametri. Mi-am făcut şi eu cont şi deşi nu mă lasă să setez data limită 7 octombrie şi mă impinge pe 31 voi încerca să mă încadrez în timp. Cine vrea să îmi urmărească progresele găseşte profilul meu „acilea”.
În plus, pe lângă programul aista personalizat, începând de luni voi merge pe jos până la muncă şi înapoi acasă. Voi merge cu ratb-ul doar în dimineţile ploioase. La întoarcere nu mă deranjează pe mine câţiva stropi de ploaie.
DRACE! Chiar acum în timp ce scriu aceste rânduri, îmi dau seama că nu pot participa la maraton. În perioada 26 sept. – 8 oct. sunt la Barcelona. Am deja biletele luate. DAMN!
Rămâne în vigoare programul de pregătire, chiar dacă nu voi putea participa. Având în vedere că în acest moment, cu cele 111,5 kg ale mele, termin cu greu o tură de parc în Floreasca (0,5 km) tare sunt curios care o să fie situaţia în septembrie.

sursă foto: hotnews.ro

decathlon.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

4 comentarii

De la 0 la 21. Si numaratoarea continua. · 29 mai 2013 la 12:57 PM

[…] urma cu aproape un an anuntam aici ca ma apuc de alergat si ca vreau sa alerg un maraton adica 42,2 km. Speram atunci ca voi reusi sa […]

Olimpiada 2012 | Elucubratii · 16 august 2012 la 12:58 PM

[…] măcar o medalie de bronz. Anul asta am inceput sa alerg cu intentia declarata de a participa la maraton. Şi după ce am văzut cât e de greu să adaugi metru după metru şi kilometru după kilometru […]

O lună de alergări | Elucubratii · 5 iulie 2012 la 2:50 PM

[…] alergări Posted on 04/07/2012 by Lutyk Mâine se face 1 lună de când m-am apucat de alergături. Conform My Asics, până acum am făcut aşa aşa: 25 de alergări în cca. 6 ore. Asta însemnă […]

Barcelona, sosesc! | Elucubratii · 13 iunie 2012 la 12:32 PM

[…] de a mă întoarce. Şi, nu mai ştiu de ce, am zis că sunt la Barcelona. În mod sigur în septembrie-octombrie sunt la Barcelona. Am biletele de avion luate de prin ianuarie. Dar acum cei de la […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar