Greierele si furnica1. VERSIUNEA ELVETIANA
Furnica munceste din greu toata vara in arsita. Isi cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rade, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si mananca bine. Greierele tremurand de frig nu are nici hrana nici adapost si moare inghetat. SFARSIT
2. VERSIUNEA ROMANEASCA
Furnica munceste din greu toata vara in arsita. Isi cladeste casa si pregateste provizii pentru iarna. Greierele crede ca furnica e proasta, rade, danseaza si se joaca. Odata iarna venita, furnica sta la caldura si mananca bine. Greierele tremurand de frig organizeaza o conferinta de presa si intreaba de ce furnica are dreptul sa stea la caldura si sa manance bine in timp ce altii, mai putin norocosi decat ea, sufera de frig si foame. Televiziunea realizeaza emisiuni in direct care arata greierele tremurand de frig si difuzeaza extrase video cu furnica stand frumos la caldura intr-o casa confortabila, cu o masa plina de provizii. Romanii sunt socati de faptul ca, intr-o tara atat de bogata, bietul greiere este lasat sa sufere in timp ce altii traiesc in huzur. Ziaristii fac interviuri in care intreaba de ce furnica s-a imbogatit pe spinarea greierului si interpeleaza guvernul pentru a mari impozitele furnicii, astfel incat aceasta sa plateasca „cat se cuvine”. Se organizeaza manifestatii in fata casei furnicii. Functionarii publici decid sa faca greva de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioada nelimitata. Un filosof la moda scrie o carte care demonstreaza legaturile furnicii cu tortionarii de la Auschwitz . Ca raspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economica si o lege (aplicata retroactiv asupra perioadei de vara) anti-discriminare. Impozitele furnicii sunt marite si furnica primeste o amenda pentru ca nu l-a angajat pe greiere ca asistent. Casa furnicii este confiscata de autoritati pentru ca furnica nu are destui bani ca sa-si plateasca si amenda si impozitele. Furnica pleaca din Romania si se instaleaza in Elvetia unde contribuie la bogatia economica. Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a ingrasat. Acesta este pe cale sa termine proviziile furnicii, chiar daca primavara e inca departe. In casa furnicii se tin in mod regulat intruniri ale artistilor si scriitorilor de stanga. Cantaretul Ickxsulescu compune cantecul „Furnica, opreste-te!” Fosta casa a furnicii, devenita locuinta sociala pentru greiere, se deterioreaza pentru ca acesta nu face nimic pentru a o intretine. Guvernului ii este reprosata lipsa mijloacelor. Este infiintata o comisie de ancheta ce va costa 50 milioane de euro. Greierele moare de supradoza cu etnobotanice. Ziarele si televiziunile comenteaza esecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechitatii sociale. Casa este invadata de o banda de gandaci tuciurii. Gandacii organizeaza camataria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri si terorizeaza comunitatea. Guvernul se felicita pentru diversitatea multiculturala a Romaniei.
SFARSIT……..?????

Furata de pe Facebook de la Cabana Frasin

sursa foto: ziare.com


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

bogdanicNo Gravatar · 24 februarie 2012 la 11:36 AM

Versiune romaneasca II: Desi moare de foame si de frig, Greierele face un imprumut sa-si cumpere televizor LED cu diagonala mare. Nu poate plati ratele, iar Oameni-de-Bine se sensibilizeaza si se porneste o campanie de ajutorare. Din ajutoarele primite, Greierele nu isi achita ratele. Isi cumpara un Golf second-hand adus din Germania.
конец

    LutykNo Gravatar · 24 februarie 2012 la 11:52 AM

    Cred ca mai intai isi ia un „mertan” sau un „bemveu” ca sa moara de ciuda toti vecinii. Da’l tine in fata casei ca n-are bani de benzina. Daca-si ia led nu-l vede nimeni.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar