De ceva vreme am observat ca pe net si poate si in lumea reala se duce o batalie intre Lyoness si SCnet. Ceea ce ma deranjeaza nu e lupta in sine, care e normal sa existe intre 2 firme concurente, care vor o felie cat mai mare din placinta economico-financiara, ci felul cum se poarta ea. Poti sa lupti in 2 moduri.

  1. curat, fara sa ii ataci pe ceilalti. Iti vezi de treaba ta si daca cineva te intreaba de ceilalti le spui ca nu ai cunostinte despre ei. Simpu si frumos.
  2. poti sa joci murdar si de cate ori auzi vorbindu-se de concurenta sa injuri si improsti cu noroi in adversari.

Fiecare alege sa actioneze dupa cum ii spune inima. Pana acum vad ca multi aleg calea urata. Si cred ca mai e o cale: cea in care alegi sa nu fi partizanul nici uneia din tabere si sa prezinti viitorilor clienti fideli, cu onestitate, ambele variante si sa ii lasi sa aleaga. Iar asta cred ca iti aduce un plus de credibilitate.

Ambele sisteme au avantaje si dezavantaje. Nu cunosc atat de bine cele doua sisteme ca sa ma incumet sa fac o analiza comparativa completa si in detaliu, dar voi incerca sa prezint cateva diferente.

  • Lyoness are un foarte mare avantaj ca este dezvoltata la nivel (aproape) global in schimb SCnet e prezenta (deocamdata) doar la nivelul catorva tari din Europa de est si in Olanda;
  • Un alt avantaj al Lyoness este colaborarea cu firme mari, de prestigiu precum Vodafone, Kika, Praktiker, Flanco, Domo, Otter, otel.com si multi altii;
  • La SCnet e mai usor si e gratis sa inscri un direct. Daca la Lyoness pentru inscrierea on-line trebuie sa obti o semnatura de la cel inscris pentru confirmare pe care apoi sa o trimiti la office iar bannere si link-uri personalizate nu au decat partenerii premium cu nivel 3 de cariera, la SCnet confirmarile birocratice nu sunt necesare iar la bannere si link-uri are acces orice membru;
  • Un dezavantaj apare totusi si la SCnet in privinta bannerelor deoarece cineva care e membru in ambele sisteme nu poate bune bannere pe site-ul propriu si de la Lyoness si de la SCnet;
  • Un alt avantaj al SCnet este inscrierea mult mai facila a partenerilor comerciali. Orice membru care are minim 25 de directi poate inscrie un comerciant in sistem iar acesta se inscrie gratuit fara a fi obligat sa aiba avansuri in sistemul binar.

Sunt convins ca sunt mult mai multe diferente intre cele 2, cu bune si rele de o parte si de alta. Dar asa cum am spus mai sus nu mi-am propus sa despic firul in patru.

Si mai trebuie sa fac o precizare: toate cele exprimate mai sus reprezinta strict punctul meu de vedere si nu implica cu nimic aceste 2 companii sau altele.

SCnet

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

11 comentarii

Cehan EmilianNo Gravatar · 30 ianuarie 2012 la 1:35 PM

Buna ziua,

Am dat like acestui post pentru ca si eu cred ca orice om „consumator” ar putea profita de ambele sisteme sau poate sa aleaga ce i se potriveste. Suntem liberi sa luam decizii.
Sistemul binar aduce profit celui care stie sa il foloseasca.
Istoria Sistemului Binar:
* Dragan Fratric – primul patent asupra sistemului in 1999 – in Russia
* Galvagin – 2001 – Ruckner & Hubert Freidl
* LYONESS – 02.03.2003 – Hubert Friedl – sediul social in Elvetia
* ScienNet – 28.08.2006 – Leinemann Zsolt – sediul social in USA
* SHOPPING CENTER NETWORK WORLD – 30.07.2010 – sediul social in UE/Anglia

In Bucuresti mai aveti un nou Partener Comercial SCnet domnule Lutyk. KiKa ofera 5% discount clientilor SCnet.

Va urez sanatate si succes. Cu stima, Cehan Emilian

Marian FenechiuNo Gravatar · 25 ianuarie 2012 la 11:21 AM

Cum arata o companie cu 2 milioane de cumparatori din care 350.000 sunt in romania si cu 20.000 de firme inscrise. Nu pare sa aiba mai multa credibilitate. Eu sunt in amandoua, dar fac bani din Lyoness

    LutykNo Gravatar · 25 ianuarie 2012 la 11:33 AM

    Arata bine. Dar cine a vorbit de credibilitate? Si sa nu uitam ca si Lyoness a fost la un moment dat in situatia in care e SC Net acum adica cu doar cateva mii de membrii si cu foarte putini comercianti.
    E loc pentru toata lumea!

    XNo Gravatar · 18 martie 2013 la 11:13 PM

    regula de baza este la afaceri sa NU MINTI! UNDE FACIN TU BANI?

NicoletaNo Gravatar · 14 ianuarie 2012 la 2:28 PM

SC NET este o copie ieftina a Lyoness. Tu spui ca avantaje este gratis sa inscrii in SC NET, nu trebuie sa platesti avansuri, si poti inscrie mai usor parteneri comerciali. Si castigul de unde il obtii? Din 0,5% si din 0,25% din recomandari? Fara unitati bonus, fara treceri in categorii superioare, fara bonus de volum, fara bonus de partener???? (acestea sunt o parte din beneficii in Lyoness). Si partenerul comercial castiga doar din cresterea rulajului? In Lyoness partenerul comercial castiga si din afacerea Lyoness. Bannere si linkuri isi poate pune orice partener premium Lyoness pe site-ul sau blogul propiu (fara sa fie la un nivel de cariera inalt).

    LutykNo Gravatar · 25 ianuarie 2012 la 11:31 AM

    Nimeni nu neaga ca SC Net e copiat dupa Lyoness. Nu stiu sa iti raspund la intrebarile privind SC Net. Poate incerca un membru activ al acestui sistem. Eu il folosesc pentru 2 comercianti: MME, magazin de cartier din zona Dorobanti care a devenit interesant din lipsa unei alternative Lyoness si firma de taxi Pelicanul din acelasi motiv.
    In privinta bannerelor Lyoness, eu stiu ca doar cei care au minim nivelul 3 de cariera pot folosi aceasta facilitate.

    LutykNo Gravatar · 13 februarie 2012 la 12:36 PM

    Si sa nu uit de oferta Vodafone, mult superioara celei prin Lyoness.

    Radu LaurentiuNo Gravatar · 3 mai 2012 la 3:38 AM

    Există diferențe mari cât casa.

    Ce preferi ?
    -Să plătești pentru a înscrie oameni și să primești 0,5% pe 2 nivele? Sau să nu plătești nimic și să primești 0,5% pe PATRU nivele?
    – Să alergi după bonuri valorice? Sau să scoți vaucerul la propria imprimantă și să mergi direct la cumpărături?
    -Să primești de la Vodafone discount 50% doar la prima factură o singură data? sau 5% toată viața? (se preconizează că va fi 10%)
    -Să ți se recalculeze calificarea de carieră in fiecare lună și să fii descalificat, sau la 6 luni și să nu fii descalificat niciodată?
    -Poziția să o poți cheltui doar toată o singură data? Sau să o poți cheltui fracționat ori ce câte ori ai nevoie?
    -Diferențele de treaptă în carieră să-ți fie plătite cu 0,25 cenți sau cu 0,50 cenți?
    – Ca referent să primesti doar 50 euro o singură dată pentru un magazin, sau 0,05% din tot rulajul acelui magazin , tot restul vieții?
    – Bonusul de suprapunere în binar, să fie doar de la direcți și de la primii indirecți și doar din cash, sau de la TOȚI indirecții din TOATE comisioanele, inclusiv din vaucer?
    Alegere liberă.

    Acestea sunt diferențele pe care le-am descoperit până acum discutând cu partenerii business din Lyoness.

      LutykNo Gravatar · 3 mai 2012 la 1:15 PM

      Fiecare sistem are avantajele si dezavantajele lui.

    XNo Gravatar · 18 martie 2013 la 11:16 PM

    NICOLETA, SA MAI Studiezi afacerea ta, oricare a fi…si sa cazi inapoi…ca in cariera Lyoness…stiai ca daca dobandesti o cariera de SCnet niciodata nu cazi inapoi ci firma te plateste la acest nivel de cariera!

Copiatorii | Elucubratii · 5 iulie 2012 la 10:43 AM

[…] cu cashback-ul au fost cei de la Lyoness. Prima copie a acestui sistem de care am auzit eu a fost SC Net. Aştia, cel putin pentru moment, nu le au cu cumpărăturile on-line. Se limitează doar la […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar