AnarhiaDin cauza lor, mulți au renunțat să mai meargă pe stadioane să vadă un meci de fotbal. Printre alte motive, din cauza lor, Steaua refuză să se întoarcă în Ghencea unde îi e locul. Și pentru că fotbalul e în vacanța și nu mai au unde să se refuleze, au găsit o supapă în manifestațiile pașnice care au avut loc la zilele acestea în București. Unii îi fac huligani, dar golani și huligani au fost cei care au ocupat în urmă cu 22 de ani Piața Universității în mod pașnic, fără violență. Cântecele cântate atunci sunau cam așa:
„Dorul ne e frate și adânc ne scurmă
Visul libertății ne e sfânt meleag
Fără violență, nu suntem o turmă
Libertatea însăși e al nostru steag.”
Niste reduși mintal care ar trebui băgați în cămașă de forță și închiși. Și aruncată cheia. Sau să fie puși la muncă silnică ca să plătească EI stricăciunile făcute. „Niște lași și niște fameni”, cum spunea cândva Mihail Eminovici cel pe care trebuia să-l sărbătorim ieri, niște nespălați care vin să răzbune în public bătăile primite acasă de la mămica și de la tăticu sau de la neveste. Și cum sunt prea proști ca să poată rezolva problemele acolo unde ele apar, pe calea dialogului, vin la manifestări publice, ascunși în mulțime și se descarcă.
Și pentru ca gunoiul Urban, îi face pe manifestanții pașnici viermi, după modelul celor care îi făceau golani, huligani și animale pe cei din piață, propun să facem ca și atunci și să transformăm „porecla în renume, așa cum bardul din Mircești ar spune”.

Sursă foto: newsbuzau.ro


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

cdmitroiNo Gravatar · 16 ianuarie 2012 la 7:34 PM

:)) tare mi-as dori sa vad cum munceste un nene bagat in camasa de forta! :)) vorbesti din experienta =)) ?, hai ca nu am vrut sa fiu rau 😉

    LutykNo Gravatar · 17 ianuarie 2012 la 10:29 AM

    Ma indoiesc ca aia de aruncau cu pietre si molotoave duminica seara au habar ce e aia munca.

Poezii erotice sau un alt fel de Eminescu - Vlad Robert Lutic · 8 mai 2021 la 3:21 PM

[…] în pizdă ş-apoi mi-o beleşteAşa foarte bine acum e belităSă te fută taica să fii fericităFute-mă mai tare, strînge-mă de curTrage-mă de pulă şi prin împrejurNa la taica pulă te fut bine […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar