Magneți de frigider

Am inceput in primavara cand am fost in Franta si Spania sa colectionez magneti de frigider. Stiu ca sunt multi care au astfel de colectii, insa spre deosebire de o mare parte dintre acesti colectionari eu vreau sa strang doar magneti de prin locurile unde am fost.
Primul astfel de magnet il am din 2004 din turnul catedralei Notre Damme din Paris. Al doilea, cel cu Budapesta, l-am primit cadou, dar am fost in acest oras prima oara in 1991. A urmat apoi, in aceasta primavara vizita in Franta si Spania de unde am luat magnetii cu: Toulouse, Carcassonne (Edy a ales magnetul cu cavalerul), Madrid si Toledo.
La intoarcerea de la mare am trecut pe la cetatea Histria si as fi vrut si de acolo un magnet dar … Surpriza! Singurii magneti pe care ii aveau erau cu castelul Bran.
Ultimul intrat in aceasta mini-colectie este un magnet luat de la Muzeul Cinegetic Posada. Un muzeu interesant pe langa care am trecut de nenumarate ori si de fiecare data ziceam ca ma opresc data viitoare. De data asta la ultima vizita la Breaza am facut un drum special la acest muzeu.

Locuri pe unde am fost si de unde nu am magneti sunt o gramada: Istanbul, Ankara, Viena, Venetia, Verona, Milano, Monte Carlo, Nisa, Cannes, Saint Tropez, St. Raphael, Versailles ca sa nu mai vorbesc de locurile din tara.

elefant.ro%20

De unde se cumpără magneți de frigider în București?

Apropo, daca vine cineva, un strain, in Bucuresti de unde poate cumpara un astfel de magnet cu Bucurestiul? Sau de unde pot cumpara eu unul si sa il fac cadou? In decadentul occident, in locurile intens circulate sunt foarte multe buticuri cu suveniruri. Dar asta e o alta discutie despre cat si cum stim sau nu stim sa ne promovam. Eu, desi sunt bucurestean nu stiu nici unul in acest minunat oras. Stie cineva?


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

DliNo Gravatar · 19 decembrie 2011 la 11:49 AM

Si eu ma intrebam de multe ori unde pot gasi ceva magnet cu Romania dar nu gasesc nicaieri. Eu stau intr-un oras de frontiera si sunt sigur ca daca ar exista un magazin cu suveniruri, s-ar cumpara dar nu exista. Ai o colectie frumoasa si chiar imi place. Niciodata nu m-am gandit cand am mers in strainatate.

    LutykNo Gravatar · 19 decembrie 2011 la 12:07 PM

    Multam de vizita si aprecieri.
    Asta e problema. In occident ar fi in stare sa iti vanda ca suvenir si mirosul partului lui Carol cel Mare. Noi nu vindem nimic. Si cerere ar fi. Am fost sambata la muzeul Antipa cu cel mic si era coada la suveniruri. Duminica la muzeul militar … nu aveau suveniruri … si nici vizitatori.

O zi la Madrid - Lutyk · 9 aprilie 2021 la 11:01 AM

[…] Sofia. Am mai mers puțin pe Calle Atocha până la un magazin de suveniruri de unde mi-am luat un magnet de frigider și m-am întors în gara Atocha de unde am luat trenul spre […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar