Trecand ieri prin piata Romană am vazut intamplator un anunt care suna cam asa: „Vrei sa castigi bani din reforma sanatatii?” si un numar de telefon. Eu stiam ca inca nu a aparut nici o lege care sa modifice regimul asigurarilor de sanatate si de pe urma inchiderilor de spitale de acu cateva luni nu cred ca se pot castiga bani. Asa ca am dat azi o cautare cu ajutorul tovarasului Goagăl. Si am dat peste o gramada de bloguri/site-uri care provaduiesc castigul de pe urma reformei in sanatate si fac analogia cu inscrierile pentru pensiile private obligatorii spunand ca si atunci s-au castigat multi bani. Nu stiu daca inaninte de campania pentru pensii din 2007 erau astfel de site-uri dar ce uita cele actuale sa mentioneze e ca in momentul inceperii campaniei daca vroiai sa fi broker era suficient sa te duci la oricare agentie sa spui ca vrei asta si intrai in sistem.

Aceste persoane promit acum castiguri colosale din inscrierile la asigurarile de sanatate private, inscrieri care vor incepe din martie 2012. Sunt unele bloguri care anuntau campania inca din 2008-2009. Totul ar fi OK daca … nu ar cere si bani pentru inscriere in retea.

De fapt banii cica sunt pentru pregatire/instructaj sau cum se spune mai modern trening, iar costurile nu sunt deloc mici. Cel mai mic tarif gasit a fost de 350 ron. Adica sa dau o gramajoara de bani ca sa fiu instruit in ce? Pentru ca pana nu apare o legislatie in acest domeniu nu exista produsul. In momentul de fata nu exista asigurari de sanatate private obligatorii. Exista doar un zvon ca se lucreaza la un proiect de lege care urmeaza sa fie apoi aprobat de guvern, trimis in parlament si daca este votat este trimis la presedinte pentru promulgare. Si daca Sefu e de acord atunci se publica in monitorul oficial si actul normativ intra astfel in vigoare. Apoi urmeaza ca firmele de asigurari care vor sa intre in joc sa puna la punct produsul, asigurarea aia obligatorie. Si abia la urma vom putea vorbi despre inscrieri si despre instructaje pe aceasta tema. Pana atunci e vorba doar de cai verzi pe pereti.

drmax.ro/%20

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

8 comentarii

DanNo Gravatar · 18 aprilie 2012 la 6:57 PM

Chiar astazi am vorbit cu un broker de asigurari si se pare ca pana in 2013 nu exista nicio sansa sa apara legea.

Locuri de muncaNo Gravatar · 20 februarie 2012 la 6:46 PM

Ai foarte mare dreptate. Si eu am fost tepuit de o firma de brokeraj la reform locuintelor. Exact aceeasi poveste. Iti scoteau ochii cu castigurile din 2007 la reforma pensiilor, etc. Dupa ce am platit 150 lei taxa de inscriere, erau diverse intalniri si vorbeam despre proiect. Cand a intrat legea in vigoare, s-a dat 1 Euro/ polita incheiata. Practic nici nu a meritat sa te complici ( sa cauti clienti, sa le explici, sa achiti taxa pe urma sa-i aduci in 48 ore la firma). Evident au lasat-o balta majoritatea celor inscrisi. Iar peste aprox 4 luni, am fost sunat ca firma s-a inchis si daca doresc sa ma mut la alta firma. Evident raspunsul a fost unul negativ.

Marian FenechiuNo Gravatar · 19 decembrie 2011 la 10:14 PM

Problema apare atunci cand ai un produs chiar folositor, chiar daca este prioritatea tuturor oamenilor:SANATATEA Mai multe gasesti pe http://www.medaliat.ro
Daca vrei sa aderi spune-mi , pentru a-ti furniza codul de inscriere.

Marian FenechiuNo Gravatar · 19 decembrie 2011 la 2:25 PM

Interesant e ca lumea „pune botu” la vrajeala….

    LutykNo Gravatar · 19 decembrie 2011 la 2:29 PM

    Multam de vizita si comentariu.
    Se vor gasi intotdeauna fraieri si profitori pentru orice.

asigurare rcaNo Gravatar · 28 octombrie 2011 la 4:32 PM

foarte bun articolul, citesc cu placere toate postarile tale si sunt super
keep up tha good work

    LutykNo Gravatar · 31 octombrie 2011 la 10:48 AM

    Multumesc pentru vizita si comentariu. Te mai astept pe aici.

Running brains - cum fu - Lutyk · 6 mai 2021 la 5:13 PM

[…] a devenit mai mica de 5 km. A fost un eveniment frumos, organizat de Organizatia Studentilor la Medicina. Startul a fost dat de fosta mare campiona Gabriela Szabo.Cand terminam eu prima dura din cele 2 […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar