La tăţi ni-i greu
M-am săturat să tot văd în jurul meu oameni care se plâng, dar nu fac nimic pentru a îmbunătăţi situaţia. Toţi stau cu mâna întinsă şi aşteaptă să-i rezolve cineva. La TV, în piaţă, pe stradă, toţi caută ţapi ispăşitori pentru situaţia în care se află: guvernul e de vină că nu a stimulat-o suficient pe Tanti Economia şi a lăsat-o nesatisfăcută, tot tot el pentru că se crede dr. Ciomu şi le-a tăiat-o bugetarilor şi în curând şi pensionarilor, Dumnezeu că nu mai dă drumu’ la robinet să se mai ude şi culturile etc.

Poate că au dreptate, sau poate că nu. Depinde pe cine întrebi.
Dar atâta timp cât te supără ceva, dar nu faci nimic ca să schimbi situaţia, înseamnă că treaba nu e foarte deranjantă, e suportabilă şi te complaci în aceea situaţie. Dacă ţi-e frig tragi pătura pe tine, dacă eşti sătul de clasa politică care te minte de zeci de ani te duci la vot şi votezi cu Ninel Cotârcă sau cu Remus Cernea, dacă nu ai bani faci ceva ca să mai creşti veniturile, dacă nu plouă îţi faci sistem de irigaţii etc.

Daca nu te duci la vot înseamnă că nu îţi pasă ce se întâmplă în jurul tău, ce se întâmplă cu ţara asta, înseamnă că îi laşi pe politicieni şi pe acoliţii lor să se voteze ei între ei. Şi crezi că se vor supăra că au ieşit tot ei? Însă dacă toţi cei 60-70% care în mod normal stau acasă vor ieşi şi vor vota cu unul care nu prea are şanse atunci o să îi doară foarte tare pe politrucii care ne conduc astăzi dacă se trezesc că vor rămâne acasă şi nu îşi vor mai putea face afacerile.

Daca guvernul taie indemnizaţii pentru mămici, salarii, pensii şi ce îi mai pică în mână şi tu nu faci nimic înseamnă că aveai venituri suficient de mari şi că nu te afectează tăierea. Dacă însă te afectează amputarea veniturilor şi creşterea preţurilor atunci vei face orice pentru a câştiga fie şi 1 leu în plus pe lună pentru că în această situaţie de criză fiecare bănuţ contează. Şi cum poţi câştiga mai mult? Păi ai mai multe variante: îţi schimbi job-ul, îţi iei un al doilea sau chiar al treilea loc de munca, sau intri într-un sistem MLM gen Amway, Avon sau Lyoness.

Poate pentru unii care au, hai să nu zicem mulţi, dar suficienţi bani, o restituire din cumpărături de 200-300 ron pe an sau un câştig de câteva zeci de lei pe lună în plus pe lângă salariu nu înseamnă nimic. Dar pentru mine contează. Cel puţin pentru moment.

Nu mi-a promis nimeni că mă voi îmbogăţi peste noapte şi că mâine o să am vile, maşini, yachturi şi alte minunăţii. Şi dacă ar fi făcut-o aş fi refuzat acel sistem MLM pentru că sigur era o ţeapa. Dacă vrei să te îmbogăţeşti peste noapte joacă la 6/49. Dacă vrei să te îmbogăţeşti peste noapte vei rămâne sărac!

Eu vreau doar un venit suplimentar acum şi un venit pasiv peste câţiva ani, venituri care vor fi mai mult sau mai puţin consistente în funcţie doar de activitatea mea.

sursă foto: demotivare.com

La tăţi ni-i greu
magazintraditional.ro%20

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

12 comentarii

axxelloneNo Gravatar · 7 octombrie 2011 la 9:38 AM

Da. Asa e. Aproape toti se plang ca babele, privesc ore in sir la „prabusirea iminenta” si asteapta sa le cada din cer bani, haleala sau cine stie ce avantaje.
In ceea ce priveste politicul exista totusi si posibilitatea ca unii oamenii sa nu identifice in actuala clasa politica personajul, liderul sau partidul in care sa creada si care sa constituie o solutie. Masa tacuta poate actiona, dar nu vrea.

  LutykNo Gravatar · 7 octombrie 2011 la 9:58 AM

  Daca nu vrea sa actioneze inseamna ca „masa tacuta” nu e foarte deranjata de ceea ce se intampla. Daca nu iti place clasa politica actuala la alegeri te duci si o schimbi. Votezi cu Partida Rromilor sau cu orice partid miniatural.

DliNo Gravatar · 7 octombrie 2011 la 9:01 AM

In primul rand noi suntem vinovati pentru tot ce se intampla. Daca noi oamenii de rand nu le permiteam asemenea nesimtiri nici nu se intamplau. Dar daca romanul doar protesteaza si da din gurita dupa care se retrage si zice ca las ca a fi cumva, atunci ce sa mai discutam? Asta suntem noi, oameni fara demnitate si mandrie.

  LutykNo Gravatar · 7 octombrie 2011 la 9:17 AM

  Din pacate, romanii parca nici sa protesteze nu mai stiu. In Franta au iesit in strata ca sa protesteze impotriva expulzarii tiganilor nostri cca. 1 milion de oameni. La noi? Au fost taiate salarii, au ramas fara locuri de munca peste 100.000 de oameni, a crescut varsta de pensionare si … nimic. Au iesit in strada cateva mii de speriati care dansau pinguinul. Ba, in urma cu cateva zile la ceea ce trebuia sa fie un protest al pensionarilor speriati de viitoarele taieri a venit un singur pensionar. Si atunci despre ce vorbim?

  De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi,
  Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război.

Stefan MurgeanuNo Gravatar · 6 octombrie 2011 la 1:00 PM

Avon nu e MLM, este ULM (unilevel) 😉

dar ai dreptate in tot ce spui in articol 🙂

» Investiţiile la bursă sau cum să îţi faci propriul fond de pensii · 22 decembrie 2020 la 10:00 AM

[…] dacă „la tăţi ni-i greu” eu prefer să nu aştept confirmarea unei pensii prea mici ci să fac ceva în acest sensul […]

A fi sau a nu fi … crizat | Elucubratii · 10 octombrie 2011 la 4:59 PM

[…] Contact ← La tăţi ni-i greu! […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar