sistem piramidal
De când cu Caritasul și cu FNI toată lumea fuge de sistemele piramidale ca dracu’ de tămâie. Mai mult decât atât multă lume confundă sistemele MLM (Multi Level Marketing) cu jocurile piramidale. De când cu scandalurile amintite românul „suflă și în iaurt” și spune că tot ce e piramidal e rău. Păi dacă tot ce e piramidal e rău înseamnă că însăși omenirea e rea pentru că:

  1. dacă ne luăm după biblie, mai a fost Dumnezeu, apoi Adam și Eva, apoi copiii etc. și uite așa am pus de o piramidă;
  2. după teoriile evoluționiste, la început a fost bacteria care a evoluat și din ea au apărut toate speciile. Și uite încă un model de sistem piramidal. Unele specii continuă și se dezvoltă și în zile noastre. Altele au dispărut. Și din câteva maimuțe au apărut oamenii care sunt acum 7 miliarde;
  3. dacă luăm în considerare teoriile cu extratereștrii tot la piramidă ajungem pentru că de la câțiva marțieni am ajuns, așa cum spuneam, 7 miliarde.

Asta da evolutie a unui sistem piramidal.organigramă
Și nu e singurul exemplu.
Societatea omenească e făcută din multe piramide mai mici sau mai mari, alăturate sau aflate una într-alta. Într-o companie, presedintele câștigă mai mult decât directorii, directorii mai mult decât șefii de departamente care la rândul lor au un venit mai mare decât muncitorii de rând. Deci un sistem piramidal. Și atunci când te duci la magazin participi la un sistem piramidal. Biserica, statul, sunt tot sisteme piramidale. Dacă priviți atenți în jur o să vedeți multe alte astfel de sisteme. Și atunci de unde această frică și această fugă de sisteme piramidale?

Sursa: foto 1, foto 2.

vivacredit.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar