Foto 1

Cică mă las de fumat. Iar. A 4-a oară. Am deja cca 24 de ore de la ultimul fum. Tare sunt curios cât o să mă ţină de data asta. Prima oară am făcut o pauză de ţigări de 2 luni. Apoi a urmat una de 6 ani. Şi încă una de 9 luni. Cât o să mă ţină amu chestia asta cu lăsatu’ de bătut cuie în propriul coşciug, dracu ştie.

Partea nasoală e că parcă trece timpul muuuuuuult mai greu. Tigările îţi ocupă un timp pe care, dacă renunţi la ele, trebuie să îl ocupi cu altceva. Dacă nu ai cu ce atunci zilele o să ţi se pară foarte lungi şi plictisitoare.
Ce mi se pare greu atunci când mă las de fumat nu e să renunţ la nicotină. Ci să scap de ticul nervos de a duce ceva la gură. Din cauza lui se şi îngraşă cei mai mulţi oameni. Pentru că în loc să mai ducă ţigările la gură, fac acelaşi gest cu mâncare: bomboane, seminţe sau orice le pică prin mână. Când fumezi, dacă te plictiseşti, ce faci? Aprinzi o ţigară, aşa … să mai treacă timpu. Dacă te ienervezi bagi 1-2-3 fără număr, cică să te calmezi. Dacă te laşi de sportul aista cu fumatul atunci ce faci? Iei o bomboană, o sămânţă, o măslină, o atenţie. Dacă substitutele astea nu te coafează atunci treci de la categoria super uşoară la cea super grea unde în loc de 1 sămânţă bagi 1 mititel iar măslina cedează locul unei şaorme. Şi după câteva luni te miri de ce a intrat uşa la apă şi nu mai poţi să ieşi.

Oricum mi se pare o aberaţie chestia cu renunţatul treptat la ţigări. Cică azi fumezi 40 şi mâine numai 39 de ţigări. Şi tot aşa. Păi dacă ai o zi plină de draci şi spume la muncă sau dacă ieşi seara la o bere cu pretenii se duce dracului şi mama ei de numărătoare. Eu zâc aşe: dacă vrei să te leşi de fumat, ori ai sânge în instalaţie şi te leşi brusc şi dintr-o dată, ori nu ai şi te leşi tot aşa da’ când treci pe lumea ailălaltă. Că de murit oricum mori, chiar dacă fumezi sau nu.

Foto 2

Sursa Foto 1: Flickr
Sursa Foto 2: deviantart

smokemania.ro
Categorii: Diverse

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

4 comentarii

'mnealuiNo Gravatar · 28 iulie 2011 la 8:40 PM

Taica-miu are aproape nouaj’ de ani si baga doua pachete pe zi. Stii cum zice: cand e sa te ia dracu’, te ia si din altar!
Oricum, nu m-am lasat cand mi-au zis doctorii ca mor (asta acum mai bine de douazaci de ani), n-am de gand sa ma las. Cu conditia sa am tigari.

    LutykNo Gravatar · 29 iulie 2011 la 9:17 AM

    In primul rand multam fain pentru vizita si comentariu.
    Prima data m-am lasat din motive medicale. Urmatoarele 2 renuntari au fost pentru a-mi onora niste promisiuni facute. De data asta m-am lasat pentru ca asa am avut EU chef. Nu spun ca o fac definitiv. Poate peste 1 luna, peste 1 an sau peste 10 ma apuc iar.
    Si nici nu o sa incep sa tin predici despre cat de nociv e fumatul sau sa incerc sa conving lumea sa se lase de sportul asta. Fiecare e liber sa faca ce vrea.

Viorel Tautu - Sa fii tanar - Lutyk · 13 aprilie 2021 la 7:01 PM

[…] Strofa 2:Ai o viata inainte plina de bucuriiTraieste-o frumos,motive ai miiIntelege ca azi cel ce decide esti tuLa ierburi si droguri mereu sa spui NU. […]

Lutyk · 26 iulie 2011 la 5:22 PM

RT @Lutyk: No smoking … again http://t.co/npIMhEG

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar