sursa: FaceBook

Se tot vorbeste in ultima vreme de reorganizarea teritorial-administrativa a Romaniei. Un bun exemplu e cel din poza de mai sus care e luată de pe Feisbuc. :))
În toate discuţiile de până acum am auzit vorbindu-se doar de alipirea actualelor judeţe şi formarea unora mai mari. Dar cred că în cazul unei astfel de operaţiuni ar trebui să vedem şi decupări ale actualelor judeţe în 2 părţi. Spre exemplu se doreşte ca din judeţul Sud să facă parte judeţele Ialomiţa şi Călăraşi în întregime. De ce să nu le rupă în 2 şi să treacă câte o parte la zona de sud şi câte una la zona de sud-est?
Cred că o nouă hartă administrativ-teritorială ar trebui făcută fără să se ţină cont de actualele judeţe şi pe baza unor alte criterii.
Iar unul din aceste criterii ar putea să fie numărul de locuitori din fiecare nou judeţ. Dar pentru asta e necesar să aşteptăm rezultatele recensământului care iniţial trebuia făcut în luna martie a.c. dar a fost amânat pentru la toamnă.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Rezistenta la schimbare - Lutyk · 20 aprilie 2021 la 6:41 PM

[…] ci ar trebui să fie un departament în cadrul Ministerului CULTURII. Dar cum în România fiecare schimbare e sămânţă de scandal […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar