Citeam la Artistu pe blog cum ca ar trebui interzis imnul national “Desteapta-te romane” pentru ca nu mai stim sa il respectam si pentru ca nu mai rezonam la versurile sale. Voi relua aici comentariul lasat acolo pe blog cu unele adaugiri.
Sunt atatea tari care au imnuri simfonice, dar asta nu ii impiedica pe cetatenii respectivelor tari sa fie mandrii. Imnul e un simbol al statului si atata timp cat noi avem statul pe care il avem, cat ne denigram tara cu orice ocazie, nu vom putea fi mandri nici de imnul nostru indiferent care ar fi acesta. Si pentru ca un om sa ajunga sa-si respecte tara trebuie sa urmeze un fel de scara ierarhica daca ii pot spune asa. Adica in primul rand trebuie sa se respecte si sa se iubeasca pe sine. Apoi trebuie sa-si respecte vecinii, cartierul, orasul, judetul/regiunea din care face parte. Si abia la final va ajunge sa isi iubeasca si tara si sa fie mandru ca e cetatean al acelui stat. Si asa cum spuneam aici nici altii nu ne vor aprecia si respecta atat timp cat nu o face noi insine. Si cand vorbesc de respect nu ma refer doar la modul de adresare pe care foarte multi romani il considera forma suprema de respect. Pentru ca degeaba ii spui celui de langa tine saru’mana daca atunci cand intoarce capul ii trantesti flegme in strachina cu mancare. Respectul se impune si se castiga in timp.

sursa foto: bradut-florescu.blogspot.com

Facebook Comments

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

artistuNo Gravatar · 03/11/2010 la 10:25 AM

Si eu ma sa reioau ce am raspuns acolo:
BIne punctat – TREBUIE SA NE REGASIM RESPECTUL DE SINE. Insa cred cu tarie ca ar trebui interzis imnul, ca sa vada unii ce greu e fara o identitate nationala si poate se vor trezi si politicienii care vor fi “cei mai prosti din curtea scolii”! 😉

Lutyk · 02/11/2010 la 9:12 AM

Respectul, statul si simbolurile lui: http://wp.me/pZx3O-AG

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: